2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Első vereség

RÖPLABDA

Szerbia válogatottja Oroszországtól szenvedte el az első vereséget a podgoricai U17-es női Eb-n. Szerbiának az este egyetlen játszma kellett Fehéroroszország ellen, hogy az elődöntőbe jusson.

U17-es női Eb, 4. forduló: Oroszország–Szerbia 3:0, Olaszország–Montenegró 3:0, Szlovénia–Bulgária 3:0, Törökország–Szlovákia 3:0, Lengyelország–Románia 3:0.

KOSÁRLABDA

Kiütéssel kezdett a Zvezda

Rendesen megszórta a Cibonát a Crvena zvezda a regionális ABA-liga nyitófordulójában, Saša Obradović tanítványai nem kisebb, mint 38 pontos különbséggel nyertek (104:66) Zágrábban. A Zvezda már a tarolással lehozott első félidőben majdnem annyi pontot dobott, mint ellenfele a teljes meccsen (64:28), így nem volt kérdés a kiütéses siker. A meccs legjobbja a piros-fehérek soraiban játszó Walden (19) volt.

ABA-liga, 1. forduló: Cibona–Crvena zvezda 66:104, Budućnost–Split 84:59, Igokea–Mega 62:84, FMP–Primorska 84:65, Partizan–Borac 78:87, Cedevita Olimpija–Krka 77:69.

ASZTALITENISZ

Rajt az alacsonyabb rangfokozatokban

Megkezdődött a bajnokság az alacsonyabb osztályú asztalitenisz-ligákban. II. liga, észak, 1. forduló, nők: Panon–Miletić 4:1, Beočin–Voj Pan 4:1, Tikvara–Kanizsa 4:0, Tornado–Vojvodina 1:4, Čelarevo–Dózsa 4:3. Vajdasági Liga, 1. forduló, nők: Dolina–Banatul 1:4, Tornado II.–Roham 4:0, Temerin–Horgos 2:4, Dombos II.–Novi Sad II 0:4. Észak-bácskai Liga, 1. forduló, férfiak: Zenta–Galadska II. 4:0, Apatin II.–Obilić 4:0, Čarnojević–Spartacus II. 3:4, ŽAK II.–Horgos 4:0, Sloga–Dombos 4:0.

KÉZILABDA

Újra edzésben a Szeged

Hétfőn ismét elkezdte edzéseit a Szeged férfi kézilabdacsapata, amelynek korábban több játékosa is megfertőződött a koronavírussal, így az együttes karanténba került. A klub honlapja szerint a tréningeken egyelőre azok vehetnek részt, akik már korábban is rendelkeztek negatív teszttel, ugyanakkor a szabályok miatt otthon kellett maradniuk. Az eddigi fertőzöttekre még további vizsgálatok várnak, ők egyelőre nem térhetnek vissza a csapathoz.

A Szeged ezen a héten még nem lép pályára, két bajnokit elhalasztottak, a BL-ben pedig legközelebb jövő csütörtökön a Portóval találkozhat a 4. csoportkörében.

JÉGKORONG

Az első fehérvári siker

A harmadik mérkőzésén, váratlan rivális ellen gyűjtötte be első győzelmét a Fehérvár az osztrák jégkorongligában (ICE-liga). A magyarok a Graz és a Klagenfurt elleni vereséget követően a rendszerint bajnokesélyes, 2017-es bajnok Vienna jegén léptek fel, ahol a harmadik harmadban már 4:2-re is vezettek. A bécsiek 5 perccel a vége előtt egyenlítettek, a hosszabbításban nem született találat, majd a szétlövésben Hári János büntetője döntött a Fehérvár javára.

FORMULA–1

Nézők nélkül Isztambulban

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik meg november közepén a Formula–1-es Török Nagydíjat, amely csaknem tízéves szünet után került vissza a versenynaptárba. A török média tegnap arról számolt be, hogy az isztambuli városvezetőség úgy döntött, nem enged be nézőket a lelátókra.

A török futam – az országban legutóbb 2011-ben volt F1-es verseny – augusztusban került be az idei, módosított naptárba. Isztambulban november 15-én rendezik a viadalt, a szervezők pedig abban reménykednek, hogy Törökország újra állandó helyet kaphat a Formula–1 éves programjában.