2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Csillaghullás

Padlóra került a Liverpool az Aston Villa ellen (Fotó: Beta/AP)

Padlóra került a Liverpool az Aston Villa ellen (Fotó: Beta/AP)

Vasárnap még azt hihettük, a Manchester United Tottenham elleni 6:1-es vereségénél meglepőbb eredmény nem születik a hétvégén, de késő este az Aston Villa – nem tréfa, nem ámítás – 7:2-re legyőzte a címvédő Liverpoolt! A Vörösök a félidőben már 4:1-es hátrányban voltak, a végére pedig még nagyobb lett a pofon. Elképesztő statisztika, hogy az Aston Villa mindössze 31 százalékban birtokolta a labdát, összesen pedig 11 kaput eltaláló lövésük volt a hazaiaknak, ebből 7 gól lett. Jürgen Klopp ezúttal sem a mérkőzés ideje alatt, sem utána nem villantotta meg szépséges fogsorát, a koronavírus miatt felállított ideiglenes interjúszobában pedig annyit mondott: „Az egyetlen pozitívum, hogy senki nem sérült le.”

Németországban a Bayern könnyű meccsre számított a berlini Hertha ellen, de végül csak Lewandowski zsenialitása mentette meg a bajorokat. A müncheniek 4:3-ra legyőzték a Herthát, a hazaiaknál mind a négy gólt a lengyel csatár szerezte.

Olaszországban a Napoli valóban nem jelent meg a Juventus elleni meccsen, így a találkozót valószínűleg a címvédő Öreg Hölgynek ítélik 3:0-val. Az indoklás szerint azért, mert hiába volt koronavírusos a nápolyiak között, ki tudtak volna állni egy csapattal. Gattuso úgy nyilatkozott, a helyi óvintézkedések miatt nem utazhattak Torinóba.

Spanyolországban a forduló rangadóján a Barcelona 1:1-et játszott a Sevillával. Bár az andalúziaiak De Jong góljával előnyben kerültek, kapufordultával Coutinho egyenlített. A játék képe alapján kijelenthető: a Sevilla idén felérhet a nagy hármas (Atlético, Barcelona, Real Madrid) mellé a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Angol bajnokság, a 4. fordulóban: Aston Villa–Liverpool 7:2. Az élcsoport: Everton 12, Aston Villa (–1), Leicester, Arsenal és Liverpool 9 pont stb. Francia bajnokság, a 6. fordulóban: Lyon–Marseille 1:1. Az élcsoport: Rennes és Lille 14, Lens 13, PSG 12 pont stb. Német bajnokság, a 3. fordulóban: Bayern–Hertha 4:3. Az élcsoport: Leipzig, Augsburg, Frankfurt 7 pont stb. Olasz bajnokság, a 3. fordulóban: Milan–Spezia 3:0. Az élcsoport: Atalanta és Milan 9, Sassuolo és Inter 7 pont stb. Spanyol bajnokság, az 5. fordulóban: Cadiz–Granada 1:1, Barcelona–Sevilla 1:1. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 10, Betis 9, Sociedad és Villarreal 8 pont stb.