2024. április 24., szerda

Novak a nyolc között

Novak Đoković szolid játékkal három játszmában nyert Karen Hacsanov ellen, és zsinórban csúcsot jelentő 11. alkalommal jutott be a Roland Garros negyeddöntőjébe, amelyben holnap vagy Pablo Carreno, vagy Daniel Altenmaier lesz az ellenfele.

Fucsovics Márton párizsi menetelésének tegnap vége szakadt. Marcinak az orosz Andrej Rubljov vágott vissza a három évvel ezelőtti vereségért, és jutott be a negyeddöntőbe, amelyben a görög Sztefanosz Cicipasz lesz a riválisa. Az első játszmában Fucsovics kétszer is leadta a breakelőnyt, majd a rövidítésben 1:3-ról fordított. A második szettben Marci 5:2-re vezetett, ezután azonban zsinórban öt játékot veszített. A harmadik szettben is Marci breakelt elsőnek, de az előnyt gyorsan leadta, három játékot veszített egyhuzamban, amivel ment a játszma is. A negyedik játékrészben Fucsovicsnak volt három kötött szettlabdája, de az orosz mentett, majd a rövidítésben véget vetett a csaknem négyórás csatának.

Dominic Thiem öt játszmában nyert csak a torna egyik meglepetésembere, a francia Hugo Gaston ellen. Az osztrák játéka végig nehézkesnek tűnt, a fiatal franciáé pedig erősen ingadozott, amit végül a US Open bajnoka ki tudott használni. Thiem a nyolc között az argentin Diego Schwartzmannal játszik, aki ellen 6:2-re áll a mérlege, ám az argentin az idén Párizsban még nem veszített játszmát. A negyeddöntő másik mai meccsén a címvédő Rafael Nadal és a 19 éves dél-tiroli Jannik Sinner játszanak, ami első meccsük.

Az elején még reménykedtünk, de Rubljov az első játszma után simán legyőzte Marcit (Fotó: Beta/AP)

Az elején még reménykedtünk, de Rubljov az első játszma után simán legyőzte Marcit (Fotó: Beta/AP)

A nőknél az alsó ágon Petra Kvitová lett az első negyeddöntős. A cseh kihasználta a jó sorsolást, és a nyolc között Laura Siegemund is legyőzhető ellenfél lesz. Ma a negyeddöntő első két meccsén SzvitolinaPodoroska és ŚwiątekTrevisan a párosítás.

Györe László kétjátszmás győzelemmel kezdett a pármai challengeren. A zentai teniszező háromszor nyerte el a tajvani Jason Jung adogatását, és alig valamivel több, mint egy óra játék után jutott tovább. Györe következő ellenfele a ranglistán 130. indiai Sumit Nagal lesz, aki a 2016-os heilbronni challenger selejtezőjében három játszmában győzött.

Eredmények, nyolcaddöntő, férfiak: Đoković–Hacsanov 6:4, 6:3, 6:3, Rubljov–Fucsovics 6:7, 7:5, 6:4, 7:6, Schwartzman–Sonego 6:1, 6:3, 6:4, Thiem–Gaston 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3, Cicipasz–Dimitrov 6:3, 7:6, 6:2. Nők: Kvitová–S. Dzsang 6:2, 6:4, Siegemund–Badosa 7:5, 6:2.

PARMA. – A challenger 1. fordulójában: Györe–Jung 6:2, 6:4.