2024. március 29., péntek

A Vojvodina megszorongatta a bajnokjelöltet

Két fordulót követően a Novi Beograd és a Crvena zvezda egyaránt 6 ponttal vezeti a hazai vízilabda Szuperliga táblázatát: előbbi három góllal (11:8) verte a kragujevaci Radničkit, míg a piros-fehérek a sereghajtó Banjica otthonában győztek magabiztosan (15:6). A hétvégi csoportkör rangadóján a Vladimir Vujasinović vezette Novi Beograd hazai pályán megmutatta, idén komolyan kell számolni vele. A mérkőzés elején a játékosok sokat hibáztak ugyan – két büntetőt is kihagytak –, a folytatásban viszont összeszedetten pólóztak, Uroš Stavanović legénységének esélye sem volt fordítani. A meccs a negyedik játékrész elején dőlt el, amikor a hazaiak négygólos előnyt szereztek. 

A bajnokesélyes Šabac kis híján beleszaladt egy fiaskóba Újvidéken: a Vojvodina meglepően jól játszott az első három negyed során, a vendégek egyedül a hajrában tudtak felülkerekedni, ez azonban a győzelemhez is elég volt. A Vojvodina kiváló csapatjátékát bizonyítja, hogy hat játékosuk is feliratkozott a góllövőlistára, míg a vendégek inkább a jó egyéni teljesítményekre hagyatkoztak. 

A 2. forduló: Vojvodina–Šabac 6:9, Stari Grad–Zemun 8:14, Banjica–Crvena zvezda 6:15, Novi Beograd–Radnički 11:8, Partizan–Nais 8:5. Az állás: Novi Beograd és Crvena zvezda 6, Vojvodina, Šabac, Nais, Zemun, Partizan és Radnički 3, Stari Grad és Banjica 0 pont. 

A papírformának megfelelően 

A magyar férfibajnokságban két mérkőzést rendeztek a hétvégén, egyiken sem borult a papírforma: a BVSC a KSI, a Szolnok pedig az UVSE uszodájában szerzett újabb 3 pontot. Szombat délelőtt a KSI 4:2-re vezetett ugyan a BVSC ellen, de Szűcs Levente csapata még az első negyed során fordított, és a folytatásban lehetőséget sem adott a KSI-nek. 

Az esélyesebb szolnokiaknak sokáig komoly problémát jelentett Vincze Balázs fiatal gárdája, a fordulópontot a harmadik negyed jelentette, amikor is a Tisza-partiak 11:6-ra elléptek, és gyakorlatilag lezárták a meccset. 

A 7. forduló: KSI–BVSC 10:20, Szolnok–UVSE 14:8. Az állás: UVSE és Eger 13, FTC és Szolnok 12, Pécs 11, Honvéd és Vasas 9, BVSC 7, Szentes 4, Szeged és Miskolc 3, OSC, Kaposvár, KSI, Tatabánya és Debrecen 0 pont. 

A női bajnokság hétvégi csoportköre sem tartogatott különösebb meglepetést, az esélyesek, azaz az UVSE, az FTC, a BVSC és a Dunaújváros is fölényesen győzött, ezenkívül a Szentes otthon nyert 18 góllal. 

A 2. forduló: Eger–UVSE 10:19, Tatabánya–FTC 3:17, Szeged–BVSC 10:20, Szentes–Honvéd 23:5, III. Kerületi TVE–Dunaújváros 5:11. Az állás: UVSE, FTC, BVSC, Szentes és Dunaújváros 6, Eger, III. kerületi TVE, Szeged, Tatabánya és Honvéd 0 pont.