2024. április 25., csütörtök
TISZA MENTI MEGEMLÉKEZÉSEK

Emlékműsor és koszorúzás

Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából október 4-én, vasárnap 16 órától Adán a Damjanich János-emlékműnél kegyeleti emlékműsort és koszorúzási ünnepséget tart a Millecentenáriumi Emlékbizottság, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vadvirág Hagyományápoló Kör. A műsorban alkalmi irodalmi összeállítást mutat be a Vadvirág Hagyományápoló Kör, majd megemlékező beszéd hangzik el. A rendezvény díszvendége Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A megemlékezés után 17 órától szentmise lesz a Szentháromság katolikus templom felszentelésének 225. évfordulójának alkalmából.

Zentán In memoriam gróf Batthyány Lajos címmel tartanak megemlékezést október 6-án, kedden 12 órai kezdettel a városháza oszlopcsarnokában, ahol megkoszorúzzák Batthyány Lajos gróf, az első felelős magyar kormány mártírhalált halt miniszterelnöke emléktábláját, és megemlékeznek az aradi vértanúkról. Ünnepi köszöntőt mond Homolya Ákos, a községi tanács városrendezéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja, a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezetének elnöke, közreműködik Lőrinc Tímea színművésznő.

Magyarkanizsán a nagytemetőben október 6-án, kedden 16 órától emlékeznek meg az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúkról és a szabadságharc valamennyi hőséről. A koszorúzással egybekötött emlékműsorra Magyarkanizsa önkormányzata szeretettel hív és vár minden kedves megemlékezőt.