2024. április 16., kedd

Bűz, hulladék és zaj jelentése

Megkezdte működését a Prljavi smrad (Koszos bűz) elnevezésű alkalmazás, melyet péntektől Nagybecskerek minden lakója használhat.

Az alkalmazás a kommunális problémák bejelentésére, gyűjtésére, megjelenítésére és elemzésére szolgál. Az applikáció ezen a weboldalon érhető el: https://geogis.org/zrenjanin/index.php

Az alkalmazáson belül a nagyítás és kicsinyítés funkciók segítségével, vagy a mobiltelefonba beépített navigációs rendszer használatával bárki kiválaszthatja a jelenteni kívánt helyet, leírhatja a probléma típusát, valamint fényképet vagy videót is csatolhat hozzá.

A felhasználók nyolc kategóriában tehetnek panaszt a lakókörnyezetükben tapasztalt kellemetlenségekről: szennyezett víz, szennyezett levegő, kommunális zaj, illegális szemétlerakók, közlekedési problémák, elhagyott épületek, nem megfelelő graffiti és egyéb problémák.

A megfelelő ikonra kattintva részletesebb leírásokat találunk a kategóriákról, a helyi közösségről, a bejelentett címről, a fényképekről, a létrehozás dátumáról és magáról a problémáról. Egy idő után az alkalmazás egyértelműen megmutatja a polgárok által jelentett gondok gyakoriságát, és láthatóvá teszi, hogyan és milyen gyorsan oldódnak meg azok.

Az alkalmazás a Polgári Fordulat és a GIS egyesülettel együttműködve jött létre, amely a földrajzi információs rendszerek népszerűsítésével, alkalmazásával és fejlesztésével foglalkozik.