2024. április 20., szombat
ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA

Megemlékezések Vajdaság-szerte

Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából Vajdaság-szerte megemlékezéseket tartanak:

TÖRÖKBECSE
Október 3., szombaton 16 órakor kegyeleti emlékműsort tartanak és megkoszorúzzák Gróf Leiningen-Westerburg Károly vértanú szobrát a templomkertben.

KISOROSZ
Október 4., vasárnap 11 órakor szentmise lesz a katolikus templomban, majd ünnepi műsorral egybekötött koszorúzás következik a temetőben a kopjafánál.

NAGYKIKINDA
Október 4., vasárnap 15 órakor istentiszteletet tartanak a református templomban, majd alkalmi műsort és koszorúzást a kopjafánál.

ELEMÉR – KÖZPONTI ÜNNEPSÉG
Október 6., kedden 11 órakor megemlékező gyászmisét tartanak, amelyet a testvéregyházak elöljáróinak részvétele mellett ft. Erhard Róbert esperes-plébános apát celebrál.
Megemlékező beszédet mond dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
A beszédek után az emlékezés koszorúinak elhelyezésével zárul a rendezvény.
A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a koszorúzási szándékukat előre jelezzék a 060/523-72-31-es telefonszámon Bukovics Évának, vagy a 063/154-46-79-es telefonszámon Jenovay Lajosnak.

ÓBECSE
Október 6., kedden 16 órakor megemlékezés a belvárosi temetőben a honvédsírnál.

ZOMBOR
Október 5-én, hétfőn az Aradi Emléknap alkalmából kegyeleti napot tartanak a zombori Magyar Polgári Kaszinó szervezésében.
17 órakor koszorúzási ünnepség lesz a zombori Szent Rókus temetőben, az 1848/49-es emlékobeliszknél, majd főhajtás az első világháborúban elesett katonák sírjánál.
18 órakor a Kaszinó udvarán koszorúzással egybekötött alkalmi műsor zajlik Schweidel József aradi vértanú mellszobránál.