2024. március 29., péntek
ZOMBOR

A városi képviselő-testület a sportövezetről

Igencsak akad munkája ma a városi képviselő-testületnek, hiszen az elnök eleve 32 napirendi pontot tűzött ki, de ülésenként a tárgysorozat általában sürgősségi alapon több témával is bővül. Bizonyára nem lesz másként ma sem.

Az egyik legizgalmasabb téma kétségkívül a városi stadion melletti üzleti-sportövezet részletes urbanisztikai tervének jóváhagyása. Az előterjesztésre kerülő terv szerint lelátót állítanak a stadion nyugati oldalán, a jelenleg ott álló épületeket pedig lebontják. A komplexum területén egy másfélezer négyzetméter alapterületű szállodát emelnek, a keleti lelátó mögött egy (túlméretezett) parkolót alakítanak ki, és oda kerülnek majd a kézilabda- és kosárlabdapályák.

A tervbe meglepő módon nem került bele újabb focipályák építése, noha valójában azokra lenne igazán szükség. Bármennyire részletes is az urbanisztikai terv, nem vesz tudomást azokról az oszlopokról, amelyek a választási kampány lázában kerültek reflektortartóként az egyik pálya mellé. (Akkor a csonoplyai, őrszállási, sziváci és prigrevicai sportpályák is ilyen megvilágítást kaptak.)

Az urbanisztikai tervre vonatkozóan a Radnički labdarúgó-klub már előre kifogásokat emelt.

A mai értekezleten a testület egyebek mellett jóváhagyását adja, hogy az RTV Sreće médiaház a jövőben Televizija Sombor d.o.o. néven üzemeljen, valamint, hogy a regőcei Dragić pincészet mintegy 3300 palack 2019-es évjáratú borát Zombor nevével és címerével jelölje meg.

A városi képviselő-testület ma nevezi ki az általa alapított közvállalatok és intézmények igazgató- és felügyeleti bizottságainak tagjait. A bennfentesek szerint ezen a napirendi ponton belül is „érdekes” megoldások várhatók.