2024. április 25., csütörtök

Épül az adicei egészségház

Az adicei egészségház első emeletének már elkészítették a tetőszerkezetét, március végéig pedig befejezik a munkálatokat. Ezután kezdődhet a felszerelése.

Jó ütemben halad az adicei egészségház építése (Ótos András felvétele)

Jó ütemben halad az adicei egészségház építése (Ótos András felvétele)

Miloš Vučević polgármester dr. Dragan Stajić, a városi tanács egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja és Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója tegnap megtekintette az Adice városnegyedben épülő egészségház munkálatait.

– Adicén hamarosan megépül az egészségház, erre nagy szükség van, mert egyre többen élnek ebben a városnegyedben. Az előzetes felmérések alapján, az új egészségház 17.000 polgárnak biztosít majd egészségügyi ellátást, úgy tervezték, hogy a jelenlegi szükségletektől 20 százalékkal több pácienst fogadhasson, mert a jövőben biztos többen költöznek a környékre. Jövőre befejezzük a Limán IV városnegyedben az egészségház felújítását, és vár ránk még az újtelepi egészségház rekonstrukciója is, hamarosan pedig megnyílik a Reproduktív Központ az Almási utcában. A köztársasági és a tartományi szervekkel közösen azon dolgozunk, hogy a város új közkórházat kapjon. Az a célunk, hogy az egészségügyi szolgáltatásokra minél kevesebbet kelljen várakozni, és hogy ezek minél színvonalasabbak legyenek. A járványügyi helyzet a városban jó, a fertőzöttek száma jelenleg egy számjegyű, de továbbra is óvatosságra van szükség! Hidegebb napok jönnek, a vendéglátóipari létesítmények ezután zárt térségben működhetnek majd, ezért fegyelmezettségre van szükség, mert tőlünk függ, hogyan fog alakulni a koronavírus terjedése. Az orvosok azt ajánlják, hogy vegyük fel az influenza elleni védőoltást. Újvidékre a napokban 21.000 vakcina érkezett. Én biztosan felveszem a védőoltást, de ez egyéni döntés. A védőoltás hatással lehet a koronavírus terjedésére, szerintem ez mindenki személyes felelősségén múlik – mondta Újvidék polgármestere.

Az önkormányzati képviselők adicei látogatása során az egészségügyi dolgozóknak átadták azokat az egyenruhákat, amelyek a Szlovák Köztársaságtól érkeztek adományként.

– Újvidék polgármestere a Szlovák Köztársaság belgrádi nagykövetségével együttműködve 2.968.000 dinárt biztosított 2588 munkaruha beszerzésére, amelyeket az egészségügyi dolgozók használhatnak – emlékeztetett dr. Bojat igazgató.

A Limán IV városnegyedben az egészségház rekonstrukciója a tervezettnél gyorsabb ütemben halad, ha elkészül, az egész város büszke lesz majd rá. Az egészségházakban az elmúlt időszakban minden dolgozó kiválóan végezte munkáját, és ennek köszönhető, hogy Újvidéken jó eredményeket mutathatunk fel a pandémia elleni küzdelemben – magyarázta Bojat.