2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Tiszta víz Šid minden részén

Szerdán helyezték üzembe az új vízvezetéket a Šid községhez tartozó Molovin településen. Ezzel Šid minden része megfelelő vízellátást kapott.

– Mindössze négy év alatt sikerült megoldanunk a megfelelő ivóvíz és a stabil vízellátás hiányának évtizedek óta fennálló problémáját a Šid községhez tartozó Sot, Privina glava, Liba és Molovin településeken – hangsúlyozta dr. Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági titkár a vízvezetékek üzembe helyezésekor.

A szivattyútelep és a 3000 méternyi hálózat értéke 33 millió dinár, ebből az összegből 20 milliót a tartomány fedezett. 2016 óta a tartományi kormánnyal együttműködve 110 millió dinárt fektettek a vízvezeték-hálózat felújításába Šid községben.

Radojević kiemelte, hogy a vidéki területek kommunális infrastruktúrájának fejlesztését célzó projektekbe történő befektetések fontosak a tartományi kormány és a mezőgazdasági titkárság számára. A jobb életkörülmények itthon maradásra ösztönzik a fiatalokat.

Zoran Semenović, Šid község elnöke szerint a projekt megvalósításának fő célja az életminőség javítása és a település fennmaradása volt.