2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Győzelem a rajton

RÖPLABDA

Az újvidéki Vojvodina röplabdázói magabiztos győzelmet arattak a BL-selejtező trentinói rajtján a londoni „lengyelek” ellen. A továbbjutáshoz tegnap este is győzelem kellett az olasz vendéglátókkal szemben, ellenkező esetben a Vojvodina a CEV-kupában folytatja, és a 32 között a svájci Chênois Genève-vel játszik. BL-selejtező, 1. forduló: Vojvodina–Polonia 3:1.

A Belgium elleni vereség után Szerbia már nem juthat a nyolc közé a csehországi U20-as Eb-n.

U20-as Eb, 4. forduló: Belgium–Szerbia 3:0, Olaszország–Franciaország 3:0, Oroszország–Németország 3:2, Lengyelország–Csehország 3:0.

NBA

Lakers-henger az elején

Fölényes Los Angeles-i győzelemmel indult az NBA nagydöntője. A Lakers már az első negyed végére átvette a vezetést (31:28), a továbbiakban pedig igen gyéren termett babér a Heatnek. A hajrában kicsit fellazuló Lakersnél a JamesDavis duó összesen 59 (25, illetve 34) pontot pakolt be a Miaminak. NBA, nagydöntő: LA Lakers–Miami 116:98 (1:0).

EUROKUPA

Vereséggel indult a Partizan

Nyert helyzetből kapott ki az Eurokupa B csoportjának nyitófordulójában a Partizan. A fekete-fehérek a spanyol Joventut otthonában a harmadik negyedben 15 ponttal is vezettek (46:61), de végül a házigazda nyert 85:82-re. A következő fordulóban a Partizan ellenfele a Venezia lesz.

KÉZILABDA

Ukrajnában győzött a Veszprém

Szerdán, a férfi kézilabda BL csoportkörének 3. fordulójában a Veszprém 37:34-re győzött az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában. A Veszprém keretében ezúttal nem volt magyar játékos, Székely, Lékai és Ligetvári is hiányzott a csapatból. A mezőny legeredményesebb játékosa Nenadić volt 10 góllal, a hazaiaknál Kozakevics nyolcszor talált be. A jövő héten szünet lesz a BL csoportkörében. 3. forduló, B csoport: Motor–Veszprém 34:37, Zagreb–Aalborg 26:27. Az élcsoport: Veszprém és Aalborg 6, Barcelona 4 pont stb.

VÍZILABDA

Tucak 2024-ig marad

A Horvát Vízilabda-szövetség a minap meghosszabbította Ivica Tucak szerződését, eszerint a szakvezető 2024-ig biztosan a válogatott élén marad. Tucak 2013-ban ült le a nemzeti együttes kispadjára, sikere azóta töretlen. Négy világbajnokságon szerzett érmet a csapattal: 2017-ben Budapesten arany-, 2015-ben Kazanyban ezüst-, 2013-ban Barcelonában és tavaly Kvangdzsuban bronzéremig vezette a gárdát. A 2016-ban épp Szerbiától kaptak ki az olimpiai döntőben. A horvát szövetség tájékoztatása szerint az illetékesek egyöntetűen Tucak megválasztása mellett voksoltak, nem volt kérdéses, hogy támogatják az elkövetkező négy évben is.

ASZTALITENISZ

Szudi és Bálint a Top 16 bajnoka

A hét közepén rendezték meg Magyarországon a 2020-as felnőtt Top 16 bajnokságot, amelyen a férfiaknál Szudi Ádám, a nőknél Bálint Bernadett diadalmaskodott. A legnagyobb csata mindkét nemnél az elődöntőben volt: Szudi 1:3-ról fordított Ecseki Nándor ellen, Bálint pedig szintén hétszettes csatában múlta felül Fehér Orsolyát. A fináléban Szudi 4:0-ra (7, 8, 9, 3) legyőzte András Csabát, Bálint 4:1 (7, –9, 11, 7, 9) arányban nyert az esélyesebbnek vélt Madarász Dóra ellen.

KERÉKPÁROZÁS

Szériában a fiatal svájci

Az idei Tour de France legharciasabb versenyzőjének megválasztott 22 éves svájci Marc Hirschi diadalával ért véget az első komoly belga ardenneki egynapos, a Vallon Nyíl (Fleche Wallone).

Végeredmény, Vallon Nyíl (Herve–Mur de Huy, 202 km): Marc Hirschi 4:49:17 óra, Benoît Cosnefroy, Michael Woods a. i. stb.