2024. április 19., péntek

Újvidéken járt Irán belgrádi nagykövete

Irán belgrádi nagykövetét májusban nevezték ki erre a posztra, ez volt az első látogatása a tartományi székvárosban.

A találkozó alkalmával Újvidék polgármestere szívélyesen köszöntötte Irán belgrádi nagykövetét, és elégedettségének adott hangot a tartományi székváros és Irán belgrádi nagykövetségének eddigi együttműködésével kapcsolatban. Rashid Hassan Pour Baei és Miloš Vučević egyetértett abban, hogy Újvidék és Irán belgrádi nagykövetsége eddigi együttműködése a kultúra terén volt a leggyümölcsözőbb. A két fél úgy értékelte, hogy az iráni kultúra több rendezvényen és fesztiválon is teret kapott, főként azokon, amelyeket az újvidéki és az iráni kultúrközpontok szerveztek. Irán belgrádi nagykövete gratulált Miloš Vučevićnek, hogy harmadszor is megválasztották a tartományi székváros polgármesterének. Rashid Hassan Pour Baei véleménye szerint ez annak a jele, hogy az elmúlt években jól vezette a várost, és színvonalas munkát végzett.

A polgármester és a nagykövet úgy értékelte, hogy jelenleg a koronavírus-járvány elleni hatékony küzdelem a legfontosabb cél, minden városnak és országnak ez a legfontosabb feladata. A pandémia megfékezése érdekében hozott óvintézkedések, és betartásuk biztosítják az országok közötti kapcsolatok fenntartását, fejlesztését, és a közös tervek megvalósítását.

Vučević hangsúlyozta, hogy a jövőben Iránnal közös projekteket szeretnének megvalósítani a kultúra, az oktatás, a gazdaság, és főként az idegenforgalom terén. A polgármester annak a reményének adott hangot, hogy a következő időszakban stabilizálódik a járványügyi helyzet, és akkor teljes kapacitással dolgozhatnak a közös célok megvalósításán.