2024. április 20., szombat

Új aszfaltburkolat, több parkolóhely

Útfelújítási munkálatok a Komor és Jakab téren, a Széchenyi István és a Petőfi Sándor utcában

A városközpontban napok óta nehézkes a közlekedés, ugyanis a Zsinagóga körül jelenleg útfelújítási munkálatok zajlanak. A Vojput Rt. munkatársai munkagépeikkel új aszfaltburkolattal látják el az úttestet. Predrag Radivojević, a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója szerdán megtekintette a városközpontban zajló munkálatokat, majd sajtótájékoztató keretében számolt be a részletekről.

A munkálatok összértéke 17 millió dinár (Fotó: Gergely Árpád)

A munkálatok összértéke 17 millió dinár (Fotó: Gergely Árpád)

– Jelenleg a Komor és Jakab téren, a Széchenyi István és a Petőfi Sándor utcában folynak a munkálatok. Összesen 7000 négyzetméternyi felületet látunk el új aszfalttal. A munkálatok összértéke 17 millió dinár, amelyet a városi költségvetésből biztosítottak. Az említett utcákban az aszfalt már nagyon rossz állapotban volt. Ezt a problémát meg kellett oldanunk. Forgalmas helyről beszélünk. Itt található a Zsinagóga, a város egyik jelképe, egy közkedvelt turisztikai látványosság, amelynek az elmúlt évben körülbelül 20 ezer látogatója volt. Itt van még a Tejpiac, és a Svetozar Marković Gimnázium is, ahova mintegy 870 diák jár. A gimnázium közelében lévő parkoló eddig 22 parkolóhellyel rendelkezett, most 34 parkolóhelyet fogunk itt kialakítani. Emellett az elmúlt hetekben a Rudić utcában és a Matko Vuković utcában felújítottuk a gyalogjárdát. Körülbelül 3000 négyzetméterről van szó. A munkálatok költségei ebben az esetben mintegy 3 millió dinárt tettek ki, amelyet szintén a városi költségvetésből fedeztek – nyilatkozta Predrag Radivojević.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy miután a Zsinagóga körüli munkálatok befejeződnek, a közvállalat munkatársai nem hagyják abba az útfelújításokat, hanem új helyszínen folytatják munkájukat.

– Ha a Zsinagóga körüli munkálatokat befejezzük, a Strossmayer utcában, a Városháza melletti oldalán 230 méter hosszan új aszfaltburkolattal látjuk el a gyalogjárdát és a kerékpárutat. Terveink szerint ezután Sándor és a kórház között 1,3 kilométeren a kerékpárút aszfaltozását végezzük el. Az útfelújítási munkálatokat a Szekeres László utcában fejezzük be, abban az utcában, amely összeköti a sugárutat a kelebiai úttal – sorolta az elkövetkező időszak feladatait Predrag Radivojević.

A sajtótájékoztatón Vukoslav Vukoslavović, a Vojput Rt. műszaki igazgatója a fentiekhez hozzátette, hogy a Zsinagóga körüli munkálatok várhatóan a jövő hét közepén fejeződnek be.