2024. április 20., szombat

Télirevalók vására Szabadkán

Környékbeli, magyarországi és horvátországi kiállítók árulják termékeiket
(Gergely Árpád archív)

(Gergely Árpád archív)

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat október harmadikán, szombaton szervezi meg sorban a 19. télirevalók vásárát a szabadkai nagybani piacon. A hajnali órákban mintegy száz kiállító érkezik Vajdaság minden részéről, illetve Magyarországról és Horvátországból azzal a céllal, hogy itt kínálják fel termékeiket a szabadkai polgároknak, akik kedvezményes áron vásárolhatnak zöldséget és gyümölcsöt, amiből többek között savanyúságot, befőttet készíthetnek maguknak.

Josipa Vojnić Tunić, a közvállalat munkatársa lapunknak elmondta, hogy az árusok nagy része Szabadka körzetéből érkezik.

A környékbeli és a régió zöldség- és gyümölcstermékeinek legszélesebb palettáját kínáljuk felvásárlásra az immár hagyományos vásárunkon. Ezeket egyébként mindennap megvásárolhatják a piaci egységeinkben, viszont a vásáron sokkal több termék közül válogathatnak a vásárlók. Ezzel azoknak a termelőknek is próbálunk segítséget nyújtani, akik máshol nem tudták értékesíteni a terményüket. A vásárlóknak azt javasoljuk, hogy a kora reggeli órákban jöjjenek válogatni – nyilatkozta lapunknak Josipa Vojnić Tunić.