2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Fontos a megelőzés

A szív- és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak Szerbiában – áll a tartományi kormány sajtóközleményében. Hozzáteszik, országunkban évente több mint 50 ezer ember hal meg szívrohamban, a vajdasági halálesetek több mint 50 százalékát pedig szív- és érrendszeri betegségek teszik ki.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

A halálesetek csökkentése érdekében a tartományi kormány az előző időszakban jelentős összegeket fektetett orvosi berendezések beszerzésébe és azokba az egészségügyi intézmények felújításába, ahol a szív- és érrendszeri betegeket kezelik, ugyanakkor az egészségügyi dolgozók továbbképzését is támogatták.

– A következő időszakban még aktívabban fogunk dolgozni a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésén, mert a kockázati tényezők csökkentésével és a megelőző vizsgálatokkal befolyásolhatjuk a betegség és a halálozás kockázatának csökkentését, amely Vajdaságban különösen gyakori – áll a tartományi kormány közleményében.

A szív világnapját az idén szeptember 29-én Teljes szívemből az egészséges szívért jelmondattal tartották meg.

A szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelem támogatásának jelképeként a tartományi kormány épületét tegnap szimbolikusan piros színnel világították meg.