2024. április 19., péntek

A milliárdosok ingatag létrája

Az idén a hírességek is kevesebbet kerestek

A legjobban fizetett hírességek összesen 6,1 milliárd dollárt kerestek meg az idén, ami 200 millió dollárral kevesebb a múlt év azonos időszakához képest. A koronavírus-járvány gazdasági következményeit figyelembe véve azonban még mindig nem ők azok, akiket a leginkább érintett volna a világban uralkodó káosz – elemezte a Forbes milliárdoslistáját a Klix bosnyák hírportál.

A legtehetősebb hírességeket rangsoroló lista élén jelenleg is Kylie Jenner modell és Kanye West rapper áll. Kylie 590 millió dollárt keresett az idén az általa védjegyezett kozmetikai termékekkel, az amerikai rapper pedig főként az Adidas márkával kötött szerződése révén gazdagodott: a dokumentum 170 millió dollárt hozott a konyhájára. 

A legfelső létrafokok alá sportolók kerültek: Roger Federer teniszező 106 millió dollárt keresett, Cristiano Ronaldo labdarúgó 105 millióval lett gazdagabb, Lionel Messi viszont 104 millió dollárért rúgott a labdába.

A színészet és a zene világában a legtöbbet Dwayne Johnson keresett: a 87,5 milliós jövedelmével maga mögé szorította Ariana Grande énekesnőt, aki 72 millió dolláros létrafokon álldogál. Közvetlenül mögötte egyensúlyoz Ryan Reynolds kanadai–amerikai színész, aki az idén 71,5 milliót tehetett a kasszájába. A magasra ívelő létra első tíz fokára állhatott a Jonas Brothers pop-rock együttes is: a fivérek az év eleje óta 68,5 millió dollárral gazdagodtak.

A Forbes a legújabb adatok mellett közzétette az elmúlt tíz év változásait bemutató videót is. Ebből kiderül, hogy a hírességek milliárdos létrája igencsak ingatag. A csúcsáról ugyanis éppoly hirtelen zuhantak le egyesek, amilyen gyorsan mások felfelé igyekeztek. 2010-től 2012-ig elég stabilnak bizonyult a legfelső fok, amelyet a 300 millió dolláros éves keresetével Oprah Winfrey televíziós műsorvezető foglalt el. Két év után azonban vérremenő harc folyt a fellegvárban: a csúcson Michael Bay producer és Steven Spielberg filmrendező váltogatta egymást mindaddig, amíg Madonna mindkettejüket a mélybe nem taszította.

Az elmúlt évtized közepén sikerült egy év alatt félmilliárd dollárt keresnie Dr. Dre rappernek, aki ezzel a szárnyalással túlteljesített minden addigi helyfoglalót. Az ő örököse Taylor Swift énekesnő lett. Amióta azonban Kylie Jennernek sikerült felülnie a létra tetejére, azóta a többi híresség csak alulról csodálhatja a sminkmágnás vagyonát.