2024. április 18., csütörtök

Családi nap volt Péterrévén

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége (VANCSESZ) szombaton Péterrévén tartott családi napot – ezzel a rendezvénnyel zárult le a Népesedési és Családgondozási Program 2020 keretében megtartott családi találkozók sora. Az egész napos eseményen a családok barátkozhattak egymással, a gyerekek pedig különböző foglalkozásokon vehettek részt.

A gyerekeket az Öko-Becse Civil Szervezet önkéntesei szórakoztatták (Fehér Rózsa felvétele)

A gyerekeket az Öko-Becse Civil Szervezet önkéntesei szórakoztatták (Fehér Rózsa felvétele)

Amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a VANCSESZ egy nemzetközi konferenciát is szervez az egyesület péterrévei Nagycsaládos Házban, magyarországi szakemberek osztják majd meg népesedéspolitikai tapasztalataikat.
– Ez a hatodik családi nap, amelyet az idén megtartottunk, és ezek elsősorban a kapcsolatépítésről szóltak. A munkánkat természetesen a járványügyi helyzet is befolyásolja: októberre ide tervezünk egy nagy nemzetközi népesedési konferenciát is, de ezt minden valószínűség szerint későbbre kell halasztanunk, mivel magyarországi szakértők részvételére is számítunk. Azt szeretnénk, ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetpolitikai Államtitkárság képviselői megosztanák velünk a tapasztalataikat és elmondanák, hogy Magyarország kormánya milyen intézkedésekkel javítja a népesedési helyzetet, és ezek közül melyek azok, amelyek ránk, határon túliakra is vonatkoznak – mondta Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke.

A szervezők reményei szerint a konferencián olyan hazai szakemberek is részt vesznek majd, akik a szerbiai gyakorlatba is be fogják építeni a Magyarországon már bevált gyakorlatot.