2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Egy lépés a csoportkörig

A múlt heti 3:3-as döntetlen után kedvező helyzetből várhatja a mai visszavágót (21 óra) a Ferencváros együttese a norvég Molde ellen. A szerdai találkozón 2:0-ig szinte hibátlan meccset produkáltak a Zöld Sasok, ám egy szűk 20 perces kiesés következtében a Fradi hátrányba került. A találkozó végén aztán meglett az egyenlítés, így a Groupama Arénában a 0:0, az 1:1 és a 2:2 is a magyarok továbbjutását jelentené, de Szerhij Rebrov gárdája önmaga sírját áshatja meg, ha kizárólag a döntetlenre törekszik. A Ferencváros egy apró lépésre van attól, hogy 25 év után ismét a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe jusson. A párharcnak a presztízs mellett jókora anyagi tétje is van: a BL-csoportkörbe jutás további 15,25 millió eurót ér, míg a vesztesnek jutó El-csoportkör csak 2,92 millió eurót.

A magyar–norvég csatával egy időben Dinamo (K)–Gent és Omonia–Olimpiakosz visszavágót rendeznek: előbbinél a Dinamo, utóbbinál az Olimpiakosz várja előnyből a második összecsapást.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Fati nem lehetett a meccs embere

Jól kezdődött a Koeman-éra Barcelonában, miután a katalánok a La Liga 3. fordulójában könnyed 4:0-s győzelmet arattak Unai Emery Villarrealja felett. A mérkőzésen egy öngól mellett Messi egyszer, a 17 éves Ansu Fati kétszer talált be. A spanyol válogatott tinédzser egyértelműen a mérkőzés legjobbja volt, de a meccs embere címet nem kaphatta el, mert a titulus támogatója Spanyolországban a Budweiser sörgyártó – Fati pedig még kiskorú…

A Serie A rangadóján Cristiano Ronaldo hiába duplázott a Roma ellen, az Öreg Hölgy csak egy pontot hozott el a fővárosból. Franciaországban a PSG a Reims elleni meccsen aratott 2:0-s győzelmével megkezdte a felzárkózást az élbolyra. A találkozón Mbappé 2 gólpasszt is kiosztott.

Angol bajnokság, a 3. fordulóban: West Ham–Wolverhampton 4:0. Az élcsoport: Leicester és Everton 9, Arsenal (–1), Liverpool (–1), Crystal Palace és Leeds 6 pont stb. Francia bajnokság, az 5. fordulóban: Reims–PSG 0:2. Az élcsoport: Rennes 13, Lille 11, Montpellier, St.-Étienne, Monaco és Lens 10 pont stb. Német bajnokság, a 2. forduló: Freiburg–Wolfsburg 1:1. Az élcsoport: Hoffenheim és Augsburg 6, Frankfurt, Leipzig, Freiburg és Bielefeld 4 pont stb. Olasz bajnokság, a 2. fordulóban: Crotone–Milan 0:2, Napoli–Genoa 6:0, Roma–Juventus 2:2. Az élcsoport: Napoli, Milan és Verona 6, Sassuolo és Juventus 4 pont stb. Spanyol bajnokság, a 3. fordulóban: Cadiz–Sevilla 1:3, Valladolid–Celta 1:1, Barcelona–Villarreal 4:0. Az élcsoport: Betis és Granada 6, Sociedad és Celta 5 pont stb.