2024. április 20., szombat

Jó Pajtás Liga nyolcadszor

Óbecsén zárult kis horgászaink versenysorozata
A díjazottak (Diósi Árpád felvétele)

A díjazottak (Diósi Árpád felvétele)

Faragó Szabolcs a zsákmányával (Diósi Árpád felvétele)

Faragó Szabolcs a zsákmányával (Diósi Árpád felvétele)

Alig ért véget a reggeli eső, elkezdődött a verseny, és alig zajlott le a díjátadás, ismét eleredt. Ez alkalommal az égieknek nem sikerült elrontaniuk a zsinóráztatók fiatal nemzedékének szórakozását. Kellemes időben, jó vízviszonyok mellett horgászhattak, és mind a negyven résztvevőnek volt zsákmánya.

A legtöbb halat, több mint négy kilót, a temerini Faragó Szabolcs fogta ki, aki egyben az ötfordulós versenysorozat egyéni bajnoka. A lányok versenyét a temerini színekben horgászó, újvidéki Maja Rogulić nyerte. A fiúk kiscsoportjában (10 éves korig) a péterrévei Pataki Márk diadalmaskodott. Az idényzáró forduló győztesei a fiúk nagycsoportjában a temeriniek, a kiscsoportban pedig a péterréveiek, a 15 évnél idősebbek versenyét pedig Pozsár Leó nyerte meg.

A versenyszervezőknek – szülők, egyesületi elnökök, csapatvezetők, horgászoktatók – minden gátló körülmény ellenére ismét sikerült tető alá hozniuk a versenysorozatot. Egyelőre ugyanis ismeretlen, miből élnek a horgászegyesületek, de úgy tűnik, továbbra is szép számban vannak olyanok, akik fontosnak tartják a gyermekek versenyeztetését, mert a versenysorozat országos viszonylatban is a legtömegesebb.