2024. március 29., péntek
KIRÁLY ILONA-EMLÉKTORNA

Emléktorna négy csapattal

Magabiztosan diadalmaskodott a bajnokcsapat Novi Sad

Vasárnap 4 csapat (Csóka, Dombos, Novi Sad, Versec) részvételével rendezték meg Csókán a Király Ilona-emléktornát. Az eseményen a klub vezetősége mellett jelen volt a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség (STSV) elnöke, Milan Stanić is. Az emléktorna keretein belül a jelenlévők megkoszorúzták Király Ilona és Szabó István asztalitenisz-edzők, sportmunkások sírhelyét. Erdélyi Imre, a Csóka Asztaliteniszklub elnöke kiemelte, Király Ilona személye rendkívüli jelentőséggel bír a klub számára. „Kötelességünk folytatni azt a munkát, aminek az alapjait Szabó István és Király Ilona letette. Reméljük, hogy a klub egyszer megint olyan sikeres lesz, mint amikor ők vezették az egyesületet.”

A Novi Sad tornagyőztes csapata Milan Stanićtyal és Slobodan Stojanov edzővel (Fehér Miklós felvétele)

A Novi Sad tornagyőztes csapata Milan Stanićtyal és Slobodan Stojanov edzővel (Fehér Miklós felvétele)

A klub szakmai koordinátora, Kormányos László elárulta, a járványhelyzet idén új kihívások elé állította a szervezőket, nemcsak e verseny, de a Szabó István-emléktorna kapcsán is. „A jubileumi, X. Szabó István-emléktorna nemzetközi mivoltáról le kellett mondanunk, ezért 10 olyan környékbeli klubot hívtunk, amelyekkel jó viszonyt ápolunk, s az elkövetkező hetekben az óvintézkedésekkel összhangban rendezzük meg a versenyt. A Király Ilona-emléktornán méltón szeretnénk megemlékezni a klub nagyjairól, ez az ő napjuk kell, hogy legyen minden évben. Mindemellett természetesen a jó versenyszellem is fontos, igyekszünk mindenkit egy kis ajándékkal meglepni” – mondta Kormányos. Később tettekkel is alátámasztotta szavait: a megmérettetés minden résztvevője trófeát kapott, a csókaiak pedig külön ajándékot vehettek át a Szuperligába való feljutásért.

A tornán egyébként érvényesült a papírforma, hiszen a bajnok Novi Sad diadalmaskodott. A legjobb játékosnak Radmila Tominjakot, a Novi Sad játékosát választották. Az STSV a legjobb csapatnak és a játékosnak is pénzjutalmat biztosított.

Eredmények: Novi Sad–Dombos 3:0, Versec–Csóka 3:0, Novi Sad–Versec 3:0, Dombos–Csóka 3:1, Novi Sad–Csóka 3:0, Versec–Dombos 0:3. A végső sorrend: 1. Novi Sad, 2. Dombos, 3. Versec, 4. Csóka.