2024. március 29., péntek
MAGYARKANIZSA

Vajdaság kicsiben

A Vajdasági Képzőművészeti Kör tagjai minden évben többször is tartanak tábort. Idén a megszokottnál kicsit csendesebben ugyan, ám megtartották az éves találkozóikat, amelyek közül az egyik helyszínéül Magyarkanizsa szolgált. A gyógyfürdőben lezajlott festőtábor kiváló hangulatban telt el, a négy napon át tartó alkotás eredményei pedig az összejövetel sikerességét is bizonyítják.

A kispiaci Kenyeres Ivanka Pro Urbe díjas nyugdíjas óvónő, aki tettrekészségéről és fáradhatatlanságáról ismert, szívügyének tekinti a művészetek felkarolását, az amatőrök támogatását. A táborokban a jótékonykodásról sem feledkeznek meg, az ott készült festményekből többet ajándékba adtak, valamint a nem hétköznapi adottságokkal rendelkező gyermekek megsegítésére is rendszeresen jutott belőlük, vagy az eladásukból befolyt összegből.

– Az idei táborunkba egész Vajdaság belefért, Vajdaság kicsiben jelent meg Magyarkanizsán, mi legalábbis így mondtuk magunk között. A gyógyfürdő területén négy napon át huszonöt résztvevő alkotott, akik mindannyian el voltak ragadtatva a mi gyönyörű, csendes városunktól. Mindannyian le voltak nyűgözve attól, hogy milyen szép ez a vidék. A tartományi támogatásnak köszönhetően, amely jelentős mértékben segítette a tábor létrejöttét, egy kiváló hangulatú összejövetel részesei lehettek az alkotók, akik időt és energiát nem sajnálva, fáradhatatlanul dolgoztak. Az alkotómunkát mindvégig a jókedv és a szeretet hatotta át. Az elkészült képekből mindenki hagyott itt néhányat, amelyeknek egy részét a fürdőnek ajándékozzuk, a többit pedig bekereteztetjük, és segítő céllal használjuk fel – mondta el Kenyeres Ivanka, hozzátéve, hogy a festőtábor alkotásaiból terveik szerint rövidesen kiállítás is nyílik majd.