2024. április 19., péntek
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Enyhítések következnek

A kedvező járványügyi helyzetre való tekintettel a köztársasági egészségügyi válságstáb ma reggeli ülésén úgy döntöttek, a vendéglátóipari létesítmények (kávézók, kerthelyiség nélküli éttermek) ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva.

Dr. Darija Kisić-Tepavčević (Fotó: Beta)

Dr. Darija Kisić-Tepavčević (Fotó: Beta)

Ennek természetesen az a feltétele, hogy mindenhol kötelesek betartani az óvintézkedéseket, pl. a vendégek legalább egy méternyi távolságra kell tartózkodjanak egymástól.

Dr. Branislav Tiodorović epidemiológus a válságstáb ülése előtt elmondta, a járványügyi helyzet az országban stabil, Szerbia az európai országok közül a legsikeresebben védekezők között áll, de a vírus továbbra is jelen van, fegyelemre van szükség.

– A járványügyi helyzet kedvezően alakul Szerbiában, és ezt a lakosság felelősségteljes viselkedésének köszönhetjük – magyarázta Tiodorović.

Dr. Darija Kisić-Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese a válságstáb ülése után kijelentette, a járványügyi helyzet stabil, de ez nem azt jelenti, hogy vége a pandémiának, folyamatosan kísérik a koronavírus terjedését. Hozzátette: az iskolákban szintén stabil a járványügyi helyzet, úgy tűnik a tanárok és a diákok is komolyan vették az óvintézkedéseket, hiszen négy hét alatt csak egytelen egy fertőzés történt - olvasható az N1 televízió honlapján.