2024. április 20., szombat

A vers csak születik

Mintegy száz résztvevő jelentkezett az óbecsei verspályázatra
A díjazott magyar szerzők (Fehér Rózsa felvétele)

A díjazott magyar szerzők (Fehér Rózsa felvétele)

A vers csak születik címmel első alkalommal hirdetett verspályázatot 10 és 15 év közötti diákoknak az óbecsei Népkönyvtár. A megmérettetésre mintegy száz szerb és magyar anyanyelvű kis poéta jelentkezett. A díjakat csütörtökön adták át a nyerteseknek. Balázs Adél verséért dicséretben részesült és diplomával jutalmazták, Lovas Fiona harmadik helyezéséért könyvcsomagot, a második helyezett Rigó Márk egy vezeték nélküli fülhallgatót vihetett haza, Bálint Alex pedig, aki első lett, egy kerékpárt kapott ajándékba. Koncz Villő kiemelt első helyezést érdemelt, ő a Szép Szó Táboron való részvétel lehetőségét nyerte meg ezzel. A díjazottak a fentiek mellett a könyvtártól egy írószeres csomagot, Kovács Jolánka írótól pedig a szerző egyik gyermekkönyvét kapták jutalmul.

Az óbecsei Népkönyvtár első alkalommal hirdetett verspályázatot. A 15 magyar diák mellett 77 szerb anyanyelvű kis költő is jelentkezett a versenyre. Lovas Đijanta, az óbecsei Népkönyvtár igazgatója elmondta: nagy öröm a számukra, hogy a korszerű technikai vívmányok mellett sok gyerek ragadott ceruzát, hogy papírra vesse az érzéseit, és azt remélik, hogy a verspályázatot jövőre is megrendezhetik majd.

A magyar verseket Bíró Tímea költő, újságíró, Kovács Jolánka író, műfordító és Rókus Zoltán színész értékelte. A díjazott művek a Hét Nap hetilap Jó pajtás oldalán jelennek majd meg szeptember 30-án.