2024. április 19., péntek
KREATÍV PERCEK

Több funkciós hálószoba

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Kedves levélírónk az egyik tágasabb szoba átalakításához kért segítséget. A hálószobát szeretné ott kialakítani, de tanácstalan, mert a szoba elég nagy, és arra gondolt, hogy még egy nappali részt is ki lehetne alakítani.

Itt szeretném elhelyezni a franciaágyat, a gardróbszekrényt, de ugyanakkor egy ülőgarnitúrát, kisebb komódot, könyvespolcot, esetleg a TV-t is.”

Fontolgatja azt is, hogy egy fallal kettéválasztja a helyiséget.

A küldött alaprajz szerint a szoba két falán nagy ablakokon át ömlik be a reggeli fény, a harmadik falon van a szoba bejárata.

A szoba tényleg nagy és tágas, ám én mégsem választanám ketté. A tárolóelemek, bútorok és médiaberendezés tökéletes harmóniába hozható. Abban az esetben, ha a házban nem volna másik nappali helyiség, mint ahogy levélírónk levelében említi, hogy a konyha-nappali-étkező egy helyiségben van, akkor talán meg kellene oldani. De mivel a házban van egy olyan helyiség, ahol le lehet ülni a vendégekkel, így semmiképp sem darabolnám fel a hálószobát, főleg amiatt sem, mivel a házban csupán ketten élnek.

Az alábbi 3D-s látványterveken látható az én elképzelésem a berendezésre vonatkozóan, amely szerint a gardróbszekrény az ajtó mögé került, a bal oldali falra közvetlenül a televízió és egy komód, majd mellé a nagy franciaágy. A televízióval szemben két, könnyen mozgatható fotelt helyeznék el, akár egy ablaknyitáshoz, vagy a gardróbszekrény megközelítéséhez. A két fotelből nyugodtan megnézhető egy film is, ugyanakkor olvasósarokként is kitűnően megállja a helyét. A két ablak közötti sarokban még a könyvespolcnak is maradna hely.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.