2024. április 26., péntek

Tisztújítás a DP-ben?

Zoran Lutovac pártelnök és követői nem ismerték el a mára meghirdetett választásokat

A Tanjug értesülése szerint incidensre került ma sor a párt belgrádi, központi épületében.

Huzamosabb ideje belső ellentétekkel küzd a Demokrata Párt, melyen belül az egyik oldal szeptember 26-ára, mára kitűzte a tisztújítást. 

Balša Božović, a párt volt parlamenti képviselője a közösségi médiában tette közzé, hogy a párt alenöke Dragana Rakić és az általa vezetett csoport behatolt az épületbe, megrongálta a választódobozokat, rátámadt a választóbizottság tagjaira.

A párt vezetésének leváltását szorgalmazó tagok állítása szerint "kiűzték" őket a székházból, így kénytlenek voltak egy másik épületben folytatni tisztújító tevékenységüket.

Mindeközben a másik oldal a DP tájékoztatási központjából közleményben cáfolja, hogy Dragana Rakić és csoportja bármilyen rongálást, vagy tettlegességet vitt volna véghez. Közlik, a valamikori és jelenlegi párttagok némelyike által megszervezett választások sértik a párt statútumát, a Nušić utcában lévő központi épületet illegális és nem legitim módon használták ilyen célokra.

A közlemény arra is kitér, hogy  a vezetőség által el nem ismert akció megszervezője, Balša Božović és támogatói önként hagyták el az épületet. A DP központjának zárát lecserélték, eltávolították a választásokat meghirdető táblát.

Egyesek szeretnék eltulajdonítani a pártot, de a tagság nagy többsége szerint az ilyen magatartás nem támogatott, és megengedhetetlen – áll a Demokrata Párt közleményében.