2024. március 29., péntek

Magyar Szó-élőújság Kishegyesen

Tegnap kezdődött a háromnapos hegyesi LITERAtúra irodalmi rendezvénysorozat, amelynek keretében ma sor kerül lapunk élőújságjára.

A program 10 órakor kezdődik az Aranyeső Vers- és Prózamondó Találkozóval és a X. Arcok Üveg Mögött Műfordítások Vers- és Prózamondó Találkozóval. Az esemény a Kishegyesi Könyvtár és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének közös szervezésében valósul meg. 11 órától Kovács Jolánka műfordítóval Hajvert Ákos beszélget. Egy hosszabb szünet lesz, és délután 18 óra 30 perckor folytatódik a műsor, a 75 éves Magyar Szó fotókiállításával. 19 órakor kezdődik az ünnepi műsor, amelyben fellépnek az Aranyeső nyertes szavalói, és kiosztásra kerül a díszpolgári cím, valamint a falu köszönőoklevelei. Ezt követi a Magyar Szó élőújságja, amelynek résztvevői: Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója, Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője, Dávid Csilla fotós, Máriás Endre, Benedek Miklós, Varga Attila és Sáfrány Attila szerkesztők és Lakatos János újságíró. Lapunk terjesztőosztályáról jelen lesz Péter Edit és Tóth Roland. Az élőújságon Magyarzó Pistikét Molnár Zoltán színész eleveníti meg.

A hegyesi LITERAtúra rendezvénysorozat utolsó napján, szeptember 26-án, 19 órától bemutatásra kerül A három aranygyűrű című zenés mesejáték, a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában. Minden eseményre a színházteremben várják az érdeklődőket.