2024. április 24., szerda

Đoković elkerülte Thiemet

A Roland Garros idei első csatáját Novak Đoković nyerte meg. A sorsoláson ugyanis neki jutott ki a szerencse, hogy az elődöntőben elkerülje Dominic Thiemet, így Nadal és az osztrák a legutóbbi két döntőt a négy között tarthatják meg. Đoković a svéd Mikael Ymerrel kezd, majd sorrendben Ričardas Berankis, Hubert Hurkacz vagy Tennys Sandgren, Karen Hacsanov vagy Christian Garin, Roberto Bautista vagy Matteo Berrettini, végül az elődöntőben Danyiil Medvegyev, Denisz Shapovalov vagy Sztefanosz Cicipasz következnek. Az alsó ágon Nadal, Thiem, Zverev, Monfils, Schwartzman és Goffin a fő kiemeltek. Filip Krajinović a selejtezőből vár ellenfelet, a tavaly 3. fordulós Györe Andersonnal kezd, s ha nyer, Lajović jöhet, aki a rajton Gianluca Magerrel játszik. Papíron legpechesebb Fucsovics és Kecmanović volt, hisz a magyar Medvegyevet, a szerb Schwartzmant kapta, míg Balázsnak a japán Ucsijama jutott.

A nőknél Nina Stojanović a cseh Barbora Krejčíkovával, Babos pedig a román Bogdannal kezd.

Az 1. forduló rangadói, férfiak: Thiem–Čilić, Goffin–Sinner, Wawrinka–Murray. Nők: Konta–Gauff, Kuznyecova–Pavljucsenkova, Kontaveit–Garcia.

PÁRIZS. – A Roland Garros selejtezőjének döntőjében, férfiak: Milojević–L. Mayer 6:7, 6:2 –félbeszakadt. Nők: Tauson–Jorović 4:4 – félbeszakadt, Rahimova–Kostić 2:2 – félbeszakadt.

HAMBURG. – A férfitorna 2. fordulójában: Cicipasz–Cuevas 7:5, 6:4, Humbert–Veselý 6:4, 6:3, Ruud–Fognini 6:3, 6:3.

STRASBOURG. – A női torna negyeddöntőjében: Szvitolina–Teichmann 6:4, 6:3, Szabalenka–Siniaková 2:6, 2:1 – félbeszakadt.