2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Szegedi vereség Kielcében

KÉZILABDA

A Szeged 26:23-ra kikapott a Kielce otthonában szerda este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A házigazda győzelme cseppet sem meglepő, hiszen a Tisza -parti együttes rendkívül fiatal csapattal utazott Lengyelországba, a meccsre több olyan játékost is neveztek, aki eddig még a magyar élvonalban sem jutott lehetőséghez. A vendégek keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Stanislav Kašpárek és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepančić, Mario Šoštarič és Stefán Sigurmannsson hiányzott. A szegediek ennek ellenére is jól tartották magukat, végig nagyszerűen helytálltak.

A Szeged következő BL-meccsére jövő csütörtökön kerül sor, az alföldiek akkor a szkopjei Vardart fogadják.

A 2. forduló, A csoport: Porto–Meskov 27:25, PSG–Flensburg 28:29, Kielce–Szeged 26:23. Az állás: Flensburg 4, Kielce, Elverum, Porto és Meskov 2, PSG, Vardar és Szeged 0 pont.

VÍZILABDA

Két sima, két döntetlen

A Szolnok és a BVSC egyaránt nagyarányú győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-bajnokság 6. fordulójában, míg a csoportkör másik két találkozója, a Szentes–Eger és az UVSE–Pécs csata is pontosztozkodással zárult. Szentesen a házigazda rosszul kezdett, ám hiába nyitott 4:1-gyel az Eger, és tűnt úgy, hogy kezében tartja a partit, a negyedik játékrészben a Szentes fokozatosan felzárkózott, és az utolsó másodpercben értékesített büntetővel pontot mentett (7:7). Az UVSE otthonában hasonlóan alakult a mérkőzés, a Pécs a zárónegyedben 8:6-ra is vezetett, ám Vincze Balázs együttese remek hajrával egalizált (8:8), így továbbra is őrzi veretlenségét az idei kiírásban.

A 6. forduló: Szolnok–Tatabánya 17:5, Szentes–Eger 7:7, UVSE–Pécs 8:8, BVSC–Szeged 19:9. Az élcsoport: UVSE 13, Pécs 11, Eger 9 pont stb.

RÖPLABDA

A Vojvodina első serlege

A bajnok Vojvodina nyerte meg az idény első hazai trófeáját. Az újvidékiek a szuperkupa meccsén 3:1 (15:19, 23:25, 25:22, 25:17) arányban győzték le a kupadöntős belgrádi Partizan legénységét. Ez volt a 10. szuperkupa, és a Vojvodina harmadízben nyert.

Az U20-as ifjúsági Eb szombaton kezdődik Csehországban. Szerbia válogatottja az 1. fordulóban Lengyelországgal játszik, majd Csehország, Franciaország, Belgium és Olaszország következik. A másik csoportban Oroszország, Németország, Törökország, Hollandia, Fehéroroszország és Ukrajna szerepel.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, férfiak: Kaposvár–Shijakut 3:0. Nők: Vasas–Dinamo (M) 0:3.

NHL

Már a Tampa vezet

Lépéselőnybe került az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) fináléjának harmadik meccsén a Tampa Bay. A Lightning az előző találkozóhoz hasonlóan jól kezdte az összecsapást, Kucserov és Stamkos révén hét perc után kettővel vezetett a keleti gárda. A Dallas még az első harmadban ritkaságszámba menő góllal szépített, Dickinson emberhátrányban talált be. A Stars azonban nem tudta elvenni a lendületet a riválistól, a második periódus 3:0-val lett a Tampáé (Hedman, Point, Palat), ami után csak egy szépítésre futotta Heiskanentől az utolsó játékrészben.

A nagydöntő: Dallas–Tampa Bay 2:5 (1:2).