2024. április 24., szerda

Díjátadó ünnepség Bácsfeketehegyen

Meghozta döntését a XXIII. Podolszki József Publicisztikai Pályázat bírálóbizottsága

A XXIII. Podolszki József Publicisztikai Pályázat bírálóbizottsága, amelynek tagjai Csordás Katalin, Máriás Endre és Tóth Lívia voltak, meghozta döntését, amelynek értelmében a következő eredmény született:

1. díj:  A legjobban pirosló almának kell lenned a piacon, hogy téged válasszanak (Jelige: Pitypang)

2. díj: Vándormadár (Jelige: 142)

3. díj: Amikor elhagyod az otthonod, akkor kezdesz gondolkodni azon, milyen sokat is jelent (Jelige: Mindenjó)

A zsűri három különdíjat is odaítélt, amelyeket a Hét Nap, a Magyar Szó és a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete ajánlott fel. A nyertesek a következő pályamunkák szerzői: A hazakerült királylány (Jelige: Királylány); Van valami a levegőben (Jelige: Nempatópál); Végre itthon vagyok (Jelige: Szigeti).

Az idei pályázat díjátadó ünnepségét október 1-jén, csütörtökön tartják meg Bácsfeketehegyen, a Kozma Lajos Fiókkönyvtárban (Bányai János Emlékház, Július 13. utca 64.), a szervezők ugyanis úgy döntöttek, annak ellenére, hogy az irodalmi emléknap az idén a járványhelyzet miatt elmaradt, a díjátadót megrendezik. Ennek keretében 18 órai kezdettel megnyílik Zsáki István festőművész Vajdasági rögök című kiállítása, amelyet Móric Lajos nyit meg. Gitáron közreműködik Bede Barbara, valamint fellépnek a Nikola Đurković Általános Iskola tanulói is.

A szervezők minden díjazottat szeretettel várnak az ünnepségre, amely a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósul meg, valamint felhívják a résztvevők figyelmét, hogy vigyenek magukkal szájmaszkot.