2024. április 25., csütörtök

Hídépítésre összpontosít a polgármester

Miloš Vučević: Büszke vagyok a harmadik mandátumomra

Újvidék polgármestere tegnap kijelentette, büszke arra, hogy egymás után harmadszor is őt választották meg a tartományi székváros polgármesterének.

Miloš Vučević elmondta, hogy a harmadik mandátuma során több figyelmet szentel majd a stratégiai projekteknek. Hozzátette: A médiában több találgatás látott napvilágot az utóbbi időben arra vonatkozóan, hogy őrá miniszteri vagy kormányfői állás vár a választások után, ő azonban nem csalódott: elégedett, hogy újra Újvidék polgármesterének választották.

– Nem vagyok csalódott, büszke vagyok erre. Egyszerűen nem lehetek csalódott azért, mert újra Újvidék polgármesterévé választottak, és ezek mellett a Szerb Haladó Párt elnökhelyettesi posztja is engem illet meg, számomra ez teljesen elfogadható – jelentette ki Vučević tegnap a TV Prva televíziónak. Elmondta még, hogy a médiában megjelent álhírek ellenére senki sem kínálta fel neki az említett posztokat. A polgármester kifejtette, a média legvalószínűbb azért adta hírül, hogy miniszteri vagy kormányfői állás vár rá, mert az államfő többször is hangsúlyozta, hogy számít rá.

Vučević a várost érintő stratégiai kérdésekről úgy nyilatkozott, hogy azok rendkívül fontosak a város fejlődése szempontjából, de nem szabad megfeledkezni azokról a kisebb tervekről sem, amelyek szintén sokat jelentenek a polgárok mindennapi életében. Szerinte nagy jelentősége van a központi szemétlerakó rendezésének és a szennyvíztisztító megépítésének.

Pozitívnak értékelte azt, hogy végre újra megnőtt a forgalom a várost övező autópályán, szerinte ez annak a jele, hogy megtanultunk „együtt élni” a koronavírussal, beindult újra a gazdaság.

A polgármester emlékeztetett, a következő mandátumában prioritásként tekint a negyedik újvidéki híd megépítésére. Nagy jelentősége van a Fruška gora-i korridornak is, mert mind a négy sugárút erre vezet majd, ha elkészül a negyedik híd.

Vučević a következő négy év legfontosabb projektjei közé sorolta még a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) rekonstrukcióját, és kiemelte: amióta először megválasztották polgármesternek, a városi átlagfizetések 20.000 dinárral nőttek, a munkanélküliség 6 százalék alá csökkent, 27.000 polgár jutott munkához ebben az időszakban. Emlékeztetett arra, hogy ezek a mutatók a nagyberuházásoknak köszönhetők, több nagy jelentőségű projektet valósítottak meg az elmúlt időszakban, most pedig azon dolgoznak, hogy Újvidéken megkezdje működését egy világhírű japán vállalat.