2024. március 28., csütörtök

A Vardar neheztel az EHF-re

A Vardar levelet írt az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF), nehezményezve, hogy az EHF nem egyeztetett vele az Elverum elleni férfi Bajnokok Ligája-mérkőzés elhalasztásáról. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az európai szövetség hétfőn jelentette be, hogy a norvég járványügyi intézkedések miatt elnapolja a mai Varadar–Elverum találkozót, mivel utóbbi játékosaira hosszú távú karantén várna, amint visszatérnek Norvégiába. A szkopjei együttes honlapja szerint az EHF az északmacedón klub megkérdezése nélkül döntött a halasztásról, azt írják, a norvég szabályozást ugyan nem befolyásolhatják, szerintük azonban a kormány kivételezhetne a sportklubokkal, ahogy más országban is teszik. A Vardar jelezte, hogy minden óvintézkedést megtett a mérkőzés megrendezése érdekében, ráadásul a zsúfolt versenynaptár miatt a halasztás gondot jelent a szkopjeieknek, hiszen hamarosan a SEHA-liga új idényében is pályára kell lépniük. Emiatt arra kérték az EHF-et, vizsgálja felül a döntést és engedélyezze a találkozót.

Elhalasztották a Ferencváros BL-mérkőzést

A Ferencváros női kézilabda-csapatát sújtó koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották az együttes Metz elleni, szombaton Érden esedékes BL-mérkőzését. Az FTC már múlt szombaton a norvég Kristiansand otthonában sem tudott pályára lépni a BL-ben. A csapatnak jelenleg már tíz fertőzöttje van, közülük ketten ráadásul még Norvégiában tartózkodnak hatósági karanténban.

Időközben kiderült, a ljubljanai Krim is hasonló helyzetbe került: a szlovénok a múlt hétvégén a Rosztov-Don otthonában vendégszerepeltek, a hazafelé a frankfurti repülőtéren elvégzett teszt azonban a küldöttség egyik tagjánál pozitív eredményt hozott, így most az egész csapat tíznapos karanténba került, és a szombati, Esbjerg elleni meccset sem lehet lejátszani.