2024. április 24., szerda
SPORTHÍREK

Bibić országos csúccsal ezüstérmes

ATLÉTIKA

Elzan Bibić a második helyen végzett kedden a hagyományos barcelonai atlétikaverseny 3000 méteres döntőjében, a középtávfutó egyéni csúccsal, 7:43,18 perc alatt teljesítette a távot, ami egyben új U23-as szerb rekord is. Bibić több mint 11 másodpercet faragott le az eddigi országos csúcsból, és mindössze 2,69 másodperccel maradt el Dragan Zdravković 1986-ban felállított felnőtt rekordjától. A barcelonai döntőt egyébként a házigazdák atlétája, Ouassim Oumaiz nyerte meg 7:40,62 perccel, míg a harmadik helyen szintén spanyol futó, Mohamed Katir (7:44,13) ért célba.

RÖPLABDA

Vírus a BL-ben

A tervezett hét közül mindössze két meccset játszottak le a BL első napján. Két zágrábi mérkőzés a vendéglátó Mladost fertőzöttjei miatt ért véget hivatalos eredménnyel, három esetben pedig az egyik csapat a kötelező tesztek elvégzése nélkül nem léphetett pályára. A Kaposvár férficsapata tehát a zágrábiak kiesése révén az este az albán Shijakuttal vívott meg a következő körért, a Vasas női csapata az este a moszkvai Dinamót fogadta, míg a szerb női bajnok TENT simán kikapott az olasz Scandicci otthonában, és a CEV-kupában a belga Beverennel folytathatja. A Vojvodina férficsapata a következő keddtől az olasz Trentinóban lép fel a vendéglátók és a londoni Polonia csapataival.

Eredmények, 1. forduló, férfiak: Minszk–Jastrzebski 0:3. Nők: Scandicci–TENT 3:0.

VÍZILABDA

A Radničkinál elégedettek

Az európai szövetség (LEN) keddi sorsolása szerint a kargujevaci Radnički Budapesten, a férfi BL selejtezőjének B1 csoportjában szerepel majd. A házigazda OSC mellett az orosz Szintez, a spanyol Terrassa és a francia Tourcoing ellen igyekszik majd kivívni a továbbjutást, csak a csoportgyőztes kerül a 2. fordulóba. A szerb klub igazgatója, Jugoslav Vasović elégedett a sorsolással. „Fiatal együttessel vágunk neki az idénynek, ennek ellenére célunk a főtábla. Könnyű dolgunk biztosan nem lesz, hiszen nagyon erős csoportba kerültünk, a felsorakoztatott csapatokat elnézve ez nem is lehetett volna másként. Az ötösből három együttes, az OSC, a Szintez és a Terrassa tavaly is szerepelt a BL-ben, jóval komolyabb nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, mint mi, de bizonyítani szeretnénk” – nyilatkozta a sorsolást követően Vasović.

A selejtező tornára november 11. és 15. között kerül majd sor, a Radničkin kívül nincs másik szerb képviselő a sorozatban.

KAJAK-KENU

Lehetnek nézők a Maty-éren

A szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupa szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a péntektől vasárnapig a Maty-éren esedékes viadalon nézők is lehetnek. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a közösségi oldalán hívta fel a szurkolók figyelmét a járványügyi intézkedésekre és azok betartására: nyomatékosan kérik a nézőket, hogy ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra, a gyakori kézmosásra és a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára, illetve lehetőség szerint viseljenek olyan maszkot, amely a szájukat és az orrukat is eltakarja. A lelátón csak minden második számozott helyre szabad leülni, a szervezők a szabályok betartását és érintésmentes hőmérővel a szurkolók testhőmérsékletét a verseny ideje alatt ellenőrizhetik.

A házigazdák számára kellemetlen hír viszont, hogy Balla Virág nem állhat rajthoz a hétvégén, a Nemzeti Sport értesülései szerint a Győr világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kenusának pozitív lett a koronavírustesztje. „Hétfőn tesztelték le a csapatot, és szerdán kora reggel érkezett meg az eredmény, sajnos pozitív lett. Többször is el kellett olvasnom az erről tájékoztató e-mailt, hogy elhiggyem” – mondta Balla, ugyanakkor hozzátette, az eredmény azért nem túl meglepő, mivel két hete megfázásos tünetekkel bajlódik. A 26 éves versenyző öt számban, C1 200, 500 és 5000, valamint C2 200 és 500 méteren is rajthoz állt volna a Maty-éren.