2024. március 28., csütörtök

260 aktív COVID-fertőzött Vajdaságban

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Márciustól napjainkig 91 koronavírus-fertőzésben elhunyt újvidéki temetkezési költségét fizette ki Újvidék a városi költségvetésből – tudta meg a 021.rs. A városi hatóságok nem erősítették meg, hogy ez az elhunyt újvidékiek pontos száma lenne, de megerősítették, hogy az elhunyt hozzátartozóinak kérésére a Lisjén keresztül minden esetben 100.000 dináros anyagi támogatást fizettek ki a kiadások fedezésére.

Ez jelentős szám, mert a félhivatalos, júniusi, júliusi adatok alapján arra lehetett következtetni, hogy Újvidéken kb. 30-an hunytak el a koronavírus következményeiben. Legutóbb, augusztus elején a tartományi szervek adtak ki erre vonatkozó adatot, és eszerint Vajdaság egész területén összesen 120-an hunytak el a járvány kitörése óta a COVID-19 vírus okozta fertőzésben.

A covid19.rs honlap hivatalos adatai szerint Szerbiában 744 ember vesztette életét ennek a vírusnak a következményeiben.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet egy héttel ezelőtti utolsó közleménye után újra közreadta a friss hivatalos COVID-adatokat. Eszerint jelenleg 260 aktív COVID-fertőzöttet tartanak nyilván Vajdaság területén, fele annyit, mint a múlt héten. Legtöbben: 95-en újvidékiek, a 45-ből 36 községben van jelen a vírus, és 24-ben 5-nél kevesebb fertőzöttet jegyeznek.

Az elmúlt három héten folyamatosan csökkent a fertőzöttek száma. Naponta átlagosan 3–14 új fertőzés bizonyosodik be a tartomány területén.