2024. április 25., csütörtök

A Mi, Pán Péterek a nyertes

Online tartották meg a bácskossuthfalvi VII. Diákszínjátszó Találkozót

 A bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola a Moravicai Értelmiségi Fórum közreműködésével hetedik alkalommal szervezte meg a diákszínjátszó találkozóját.

A rendezvény a járványhelyzetre való tekintettel a digitális térbe költözött. Ez azt jelenti, hogy a zsűri, Hajvert Lódi Andrea, a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke, valamint Mess Attila és Virág György színészek online nézhették meg a darabok felvételeit, és ez alapján készítették el az értékelést, tudtuk meg dr. Crnkovity Gábortól, a házigazda iskola igazgatójától.

– A jelentkezéseket szeptember 15-éig fogadtuk, a zsűri ezúttal írásban értékelte a darabokat, és tette közzé a véleményét. Ez alapján a Mi, Pán Péterek című Topolyáról érkezett darab felvétele szerezte meg az első helyet. Második a bácsgyulafalvi csapat A kő és a kocsisok című előadása lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a bácskossuthfalvi Meghalsz banya című előadás végzett, a negyedik helyet pedig a horgosi gyerekek előadása szerezte meg. Az idei találkozó legjobb fiú szereplője Pletikosity Martin lett, a legjobb lány szereplőnek járó elismerést pedig Tomik Eszter érdemelte ki. Az ajándékokat, jutalmakat valamennyi nyertesünk, résztvevőnk postai úton kaphatja majd kézhez – hallhattuk az iskola igazgatójától, aki azt is elmondta, hogy a szemlére beküldött előadások hamarosan felkerülnek a YouTube-ra, a legnépszerűbb videomegosztó csatornára. A találkozó az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a bácskossuthfalvi helyi közösség, illetve a községi önkormányzat támogatásával valósult meg.