2024. április 23., kedd

Tűz a Bodrogvári Ferenc utcában

Egy családi ház egy gépjárműszerelő műhellyel együtt teljesen leégett – Egy fiú elsőfokú égési sérüléseket szenvedett

Vasárnap 15 óra körül a Zorka helyi közösségben, a Bodrogvári Ferenc utcában kigyulladt egy családi ház – írja a Subotica.com hírportál. A tűz sűrű fekete füstjét szinte a város minden pontjáról látni lehetett. A ház, a mellette lévő gépjárműszerelő műhely, valamint hat-hét személygépkocsi teljesen le- és kiégett. Az anyagi kár jelentős, a tűzeset azonban szerencsére nem követelt emberéletet.

A lángok megfékezésére három tűzoltócsapat érkezett ki. Mivel a helyszínen sok volt a száraz fű, és a házak közel állnak egymáshoz, a szomszédok is bekapcsolódtak a tűz oltásába, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését.

A családi ház lakói szerencsére gyorsan elhagyták az ingatlant, így súlyosabb személyi sérülés nem történt. A mentőknek egyedül egy tizenhat éves fiút kellett ellátniuk, aki elsőfokú égési sérüléseket szenvedett, valamint füstöt lélegzett be. A ház tulajdonosa a Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának elmondta, hogy a fiáról van szó, aki megpróbálta oltani a tüzet, és közben a nyakán és a kezén égési sérüléseket szenvedett. A fiút a Szabadkai Közkórházba szállították.

Feltételezések szerint a tűz a kertben keletkezett a megnőtt, száraz fűben, majd onnan terjedt tovább a családi házra és a melléképületekre. A Subotica.com hírportálnak nyilatkozó szemtanúk szerint a tűz során robbanás is történt. Valószínűsíthetően egy butánpalack robbant fel.