2024. április 20., szombat
NŐI LABDARÚGÁS – EB-SELEJTEZŐ

Tisztességes helytállás

Szabadka: Szerbia–Franciaország 0:2 (0:2)

Városi stadion, vezette: Klarlund (dán). Góllövők: Frajtović (öngól) a 6. és Majri a 15. percben.

Szerbia: Kostić, Vajda, Slović, Damjanović, Frajtović, Blagojević (Matić), Pavlović (Bradić), Poljak (Ivanović), Čanković, Filipović, Mijatović.

Franciaország: Magnin, E. Cascarino, Torrent, Karchaoui, Le Sommer (Asseyi), Majri (Malard), Diani (Clemaron), Katoto, Bilbault, D. Cascarino, De Almeida.

A szerbiai válogatott jócskán tartalékos összeállításban, Dejana Stefanović, Marija Vuković, Aleksandra Lazarević, Jelena Čubrilo, Marija Radojičić nélkül lépett pályára a világ élvonalába tartozó franciák ellen, akik szintén nem a legerősebb összeállításban futottak ki a városi stadion gyepére. Habár a Bordeaux-ban elszenvedett vereségért nem sikerült visszavágni, a szerbiai lányok tisztességgel helytálltak a tartalékosan is fizikailag erősebb és technikailag képzettebb ellenféllel szemben. A vendégek szinte nekirontottak a kezdőben hat Spartacus-játékossal felálló szerbiai együttesnek, és a 6. percben Katoto lövését Kostić kiütötte, de a labda Frajtovićról szerencsétlenül a szerbiai kapuba jutott. A 15. percben megduplázták előnyüket a franciák, amikor egy jobb oldali támadás után a labda Vajda mentése után épp Majri elé került, aki néhány méterről bevette Kostić kapuját. Két kapott gól után nyugodtak meg valamelyest a hazaiak, és Filipović, majd Poljak került helyzetbe, de előbb a francia kapus, majd a védők hárították a veszélyt. A félidő végén Kostić tündökölt, előbb Cascarino, majd Diani próbálkozásait hatástalanította. Az 50. percben Poljak tört kapura, de a védők szögletre mentettek, a sarokrúgásból pedig Slović fejelhetett kapura, de Magnin a helyén volt. A mérkőzés e részében főleg a két tizenhatos között játszottak a csapatok, egészen a 83. percig, amikor Karchaoui a felső kapufát találta el. A G csoportot a négy mérkőzésből négy győzelmet jegyző Ausztria vezeti, a három meccsből ugyanannyi győzelemmel rendelkező Franciaország és a három mérkőzést megnyerő és három vereséget elszenvedő szerbiai válogatott előtt. Predrag Grozdanović csapata legközelebb október 24-én a sereghajtó Kazahsztán ellen lép pályára.