2024. április 20., szombat

Tükröm-tükröm

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözlöm, mivel ön az energiák hatásaival foglalkozik, remélem segíteni tud nekem. Először is szeretnék többet tudni a tükrök használatáról. Néhány szomszédom valamilyen tükröket szerzett be öntől, csak úgy áradoznak a pozitív hatásokról, én pedig csak sunyítok. Van egy óriási, gyönyörű tükröm, pont a bejárattal szemben, úgy tudom, a szép díszes, tisztán tartott tükör csakis jó energiákat tükrözhet, s azért tettem még anno ide, hogy legyen tele energiával a lakásom. Emlékszem, kezdetben, sok évvel ezelőtt, amikor odahelyeztem, nagyokat mosolyogtam bele, amikor beléptem az otthonomba. Azután egyre gondterheltebb lettem, nem lelkesedtem semmiért, még ezért a szép aranykeretes díszes tükörért sem. Sok éve már nem mosolyog vissza rám a saját tükörképem. Vajon miért?

– Kedves hölgyem, ön a lehető legrosszabb helyre tette a tükröt. Ha szemben van az ajtóval, akkor az energia, ami bejönne, rögtön ki is megy a lakásból. Ez idővel nagyon sok problémát hoz, eltűnik az életerő, az életöröm, konfliktusok jönnek létre a családtagok között, és a pénz is alighogy bejön, még ha sok is, azonnal már ki is ment, mielőtt komolyabban hasznát vették volna. Ha ez évek óta így van, akkor biztosan sok bajt hozott már.

– Bizony, hozott. A lányomnál komoly betegséget fedeztek fel, pedig csak 20 éves, ennek ellenére nagyon rossz viszonyban vagyunk, ő az emeleten él, ahol egy komplett lakása van, alig látjuk egymást. Férjemmel már évek óta alig kommunikálunk, csak társaságban, mások előtt, már régen teljesen elhidegültünk egymástól. Bevallom, más karjában is kerestem már a boldogságot, de ott sem találtam. Sem az én, sem a párom egészsége nem jó, szerencsére nem komoly, de kellemetlen. A munkahelyem megszűnt, most máshol dolgozom, kevesebb pénzért és sokkal többet. Barátaim már nincsenek. Egy kis szőrgombóc kutyusban találtam némi örömet, de nemrég sajnos elpusztult, s ez teljesen a padlóra vitt. Egyedül még ezzel a néhány szomszédasszonnyal tartom a kapcsolatot, délután egyet kávézunk, de ez sem hoz már örömet. Ők most nagyon fel vannak dobva a tükröktől, hát ezért érdekelt, hogy az én tükröm miért nem hoz szerencsét.

– Tehát ahogy mondtam, nem jó helyen van. Ha oldalt lenne az előszobában, vagy a bejárati ajtó mellett, akkor az jó lenne. Tegye tehát máshova.

– De hát ez lehetetlen. A falba van ragasztva, nagyon szépen meg van csinálva.

– Pedig valamit találjon ki. Ha van elég hely, akkor helyezzen a bejárat és a tükör közé egy díszfalat, vagy egy mesterrel vetesse ki a falból, s tegye másik falra.

– S akkor megjavul a helyzetem?

– Igen, elkezd javulni, ám ideális már sajnos nem lehet, mert sok minden megromlott.

– Tehát mit ajánl amellett, hogy ezt a szemközti tükröt áthelyezzem? Melyik tükör tudna javulást hozni?

– Elmondom tehát, melyik mire való. Létezik külső bagua tükör, amit házon kívül tesznek, hogy megvédje a házat és lakóit minden energetikai támadástól, akár fizikai rossz környezet okozta negativitástól, akár rosszakaróktól. Tehát, ha vágóhíd, csirkefarm, romos épület, kórház, esetleg valamilyen nagy gyár, vasút van a közelben, vagy zsákutca végén lakunk, esetleg kívülről nézve a bal felőli épület a nagyobb, akkor az negatív energiát áraszt felénk, s ilyenkor ezzel meggátoljuk az energiát, hogy hozzánk jöjjön, vagyis visszairányítjuk oda, ahonnan jön. Ugyanígy hat ellenségeinkkel, rosszakaróinkkal szemben is, amit nekünk kívánnak rosszat, nem ér el hozzánk, hanem visszatér a feladóhoz. A másik fajta tükör a benti óratükör. Ez beindítja a pozitív energiákat, a sikert. Mindenütt jót hoz, bárhova tehetjük, de megvan a feng shui általi helye is, ha célzottan használjuk. Ez azt jelenti, ha párkapcsolatunkat akarjuk javítani, akkor otthonunk vagy szobánk délnyugati részébe tesszük, vagy a legtávolabbi jobb sarokba az ajtótól nézve. Ha pénzt szeretnénk, akkor otthonunk vagy szobánk felső bal sarkába, vagy délkeletre tesszük. Így megvan a hely a karrierre, a gyermekre, a tanulásra, az egészségre, a családra és a hírnévre is. Természetesen, ennek az órának is működnie kell, mint egyébként minden órának a házban, mert másképp valahol megálltunk, leragadtunk, s nem tudunk előrelépni, haladni. Léteznek még lyukas tükrök, fehér és fekete keretűek, ezeket főleg mágikus szertartásokra használjuk. A feketével megszabadulunk olyasmitől, amit nem szeretnénk az életünkben, például szegénység, adósság, rossz szokás, csalódás stb. A fehér tükörrel pedig sikert, pénzt, békét, szeretetet vagy hasonló dolgokat, eseményeket, embereket vagy információkat vonzunk be. Ezenkívül létezik még harmóniát árasztó benti tükör a jin-jang jellel, amely akár meditációra alkalmas, akár arra, hogy több béke, nyugalom, figyelmesség, kedvesség és harmónia uralkodjon otthonunkban és a családtagok körében. Legjobb helye az otthonunk vagy szobánk közepén van, akkor is hat, ha nem látszódik, lehet akár asztalfiókban is. Még egy fajta tükör létezik, ez pedig a korrekciós, benti bagua tükör, szintén trigramokkal ellátva, ám más sorrendbe helyezve őket, amelyet legjobb olyan helyre kihelyezni, ahol az építkezés miatt hiányzó terület van, tehát arra a falra, amely mögött hiányzik egy rész, hogy otthonunk alaprajza téglalap alakú legyen. Erősítésre is lehet használni, a korrekciós és a harmóniatükröt is, hasonlóan, mint az óratükröt, hogy kitesszük egy olyan életterületet jelentő helyre, ahol javítani akarunk.

– Ó, hát ennyi használati lehetőség van, én csak azt hittem, hogy az a fő, hogy a tükör ne legyen megrepedve és megvakulva, no meg ne látszódjék benne az ágy. Akkor átgondolom, hogy melyikekre lesz legjobban szükségem, s jelentkezem. Addig is köszönöm, s már holnap hívom a mestert, hogy intézkedjek az aranykeretű nagy tükröm ügyében.