2024. április 20., szombat

Pályázati pénzekből PEFI-projektek

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola műszaki adottságai és oktatási lehetőségei is bővültek szeptemberben

Felépült tornaterem, új iskolaépület a dreai kihelyezett tagozaton, informatikai fejlesztések és több új projekt várja az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola diákjait az idei iskolaévben. A sikeres pályázatoknak köszönhetően a tanulók több új foglalkozáson is részt vehetnek, sőt egy igazi vállalkozást is elindíthattak – minderről tegnap sajtótájékoztatón számoltak be az iskolában.

– Pályázati pénzekből mintegy 2,5 millió dinárt tudunk különféle projektekre költeni. Stevan Jager tornatanár vezetésével indul a PEFISPORT, ennek keretében a két új pingpongasztalnak köszönhetően decemberig asztalitenisz-edzések, emellett korrekciós gimnasztikaórák is lesznek, a PEFIMATH a tehetséggondozó programon belül a jó matekosok felkészítésére ad több lehetőséget, a PEFIWOOD projektben részt vevő diákok az új eszközök segítségével kisfilmeket, iskolai híradókat készítenek, a PEFIPRINT csapata pedig egy újonnan bejegyzett diákszövetkezetet fog menedzselni – tudtuk meg Potrebić Tőzsér Gabriella igazgatótól.

Ez utóbbi vállalkozással kapcsolatosan Sándor Magdolna rajztanár elmondta: a diákszövetkezet működtetése során a diákok megtanulhatják azt, hogyan kell a gyakorlatban egy valós vállalkozást működtetni.

– Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy fejlesszük a diákjainkban a vállalkozói szellemet – ha sikerül kreativitásra és bátorságra ösztönöznünk őket, képesek lesznek itthon is boldogulni. Ennek az iskolai, igazi vállalkozásnak köszönhetően a gyakorlati életben is tudják majd alkalmazni az itt megszerzett tudást – tette hozzá a tanárnő.

A tantermek felszereltsége is javult: a fehér táblák mellett nemrég óta az optikai kábelnek köszönhetően minden tanteremben gyors internet van, négy interaktív tábla és több projektor érkezett, és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával egy informatikai szaktantermet is sikerült felavatni. Az iskola tavaly az elsők között vezette be az alkalmi viseletként használt iskolai uniformist – ugyancsak a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából ma már minden diáknak van ilyen egyenruhája.

Nemrég adták át az iskola dreai kihelyezett tagozatának a korszerű épületét, és hosszú éveken át tartó várakozás után a tornaterem is elkészült, ahova hamarosan a felszerelés is megérkezik.