2024. április 25., csütörtök

Vesić: Nem leszek miniszter

Marko Đurić, a Koszovó-ügyi iroda igazgatója Szerbia washingtoni nagykövete lesz – mondta el televíziós szereplése alkalmával Goran Vesić, Belgrád polgármesterhelyettese, egyúttal cáfolta a sajtó azon találgatását is, miszerint őt illeti majd valamelyik miniszteri szék az új összetételű kormányban.

Vesić kifejtette, Aleksandar Vučić államfő nagy körültekintéssel fog eljárni a kormányalakításkor, az új államvezetésnek ugyanis a munkát ott kell folytatnia, ahol az előző abbahagyta. Fontos, hogy az új kormány biztosítsa az ország stabilitását, és  megerősítse gazdaságát, mondta.

A politikus megtisztelőnek érzi, hogy kormányalakításkor az ő neve ismét felmerült, s úgy értékelte, ez arról tanúskodik, hogy a közvélemény szerint jó munkát végez. Kihangsúlyozta, továbbra is a főváros vezetésében fog részt vállalni, a Szerb Haladó Párt és Aleksandar Vučić politikáját szeretné képviselni.

Vesić  fontosnak tartotta elmondani, a Marko Đurićtyal kapcsolatban megfogalmazott kritikák szánalmasak, szerinte az ország egyik legjobb politikusáról van szó, aki 220 tárgyalást folytatott le Koszovó ügyében. Szerbiának nagyon fontos, hogy megfelelő érdekképviselete legyen Washingtonban – jelentette ki.