2024. március 29., péntek

Újvidék komoly, megbízható partner

A székvárosba látogatott a japán Nidek vállalat vezetősége

Miloš Vučević polgármester a városházán fogadta a Nidek vállalat küldöttségét, a japán kompánia autóalkatrészek gyártásával foglalkozik.

Miloš Vučević a találkozó alkalmával elmondta, hogy a világhírű japán vállalat újvidéki befektetése nagyon sokat jelentene a székváros gazdasági fejlődésének és pozitívan hatna a foglalkoztatottsági mutatókra. A megbeszélések során a japán fél tárgyalói elmondták, fontolóra veszik az újvidéki befektetést. A polgármester bemutatta a székváros gazdasági potenciálját és a fejlődő gazdasági klíma előnyeit. Vučević hangsúlyozta, hogy a városi adminisztráció az elmúlt időszakban bizonyította, hogy a külföldi befektetők komoly, megbízható partnerre számíthatnak. Minden szükséges segítséget, logisztikát megadnak azoknak a külföldi vállalatoknak, amelyek úgy döntenek, hogy Újvidéken kívánják bővíteni üzleti tevékenységüket.

– A tartományi és a köztársasági adminisztrációval karöltve készek vagyunk minden szükséges segítséget biztosítani egy nagyobb méretű befektetéshez, mert a pozitív gazdasági hatás és a foglalkoztatottság növekedése mellett az invesztíció tovább növelheti Újvidék gazdasági vonzatát. A japán küldöttség látogatása örvendetes, köszönettel tartozunk az államfőnek és a köztársasági kormánynak a támogatásért, továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több befektetés érkezzen a tartományi székvárosba, mert az a célunk, hogy minél többen jussanak munkához, növekedjen az életszínvonal, aminek köszönhetően több család dönthet majd úgy, hogy érdemes az országban élni – mondta a polgármester.

A találkozó után a japán vállalat vezetősége meglátogatta az Észak 4 ipari zónát.

A japán üzletembereket tegnap fogadta Aleksandar Vučić elnök is, ő is az Újvidéken építendő gyár lehetőségéről beszélgetett velük. Az elnök szerint is a Nidek által fontolgatott beruházás mindkét fél számára kifejezett előnyökkel járna. A japánok 100 millió eurónál is nagyobb összeget emlegettek, ami több száz, új újvidéki munkahelyet jelentene. Felmerült a kínai Phing város példája, ahol a japánok már beruháztak, egybehangzó vélemény szerint ezt a példát kellene követni. Ott a japán cég 20 éve tevékenykedik, ez alatt az idő alatt több mint 2 milliárd eurót „nyomtak be” a kínai gazdaságba, 12 gyárat építettek, és 12 ezer ember számára teremtettek munkahelyet.

A Nidek első szerbiai gyárának építése már jövőre megkezdődhetne.