2024. április 20., szombat

Kerékpár a fiúknak

Muzslyára értek az Egy vérből vagyunk jótékonysági akció adományai

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás ugyan a múlt csütörtökön, szeptember 10-én a röszkei határátkelőnél megszakadt a járványhelyzet miatt, de Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa jóvoltából az adományok egy része eljutott tegnap a támogatottakhoz, a muzslyai Emmausz Fiúkollégium bentlakóihoz.

Csallóközi Eszter főkonzul a kollégium diákjaival (Kónya-Kovács Otília felvétele)

Csallóközi Eszter főkonzul a kollégium diákjaival (Kónya-Kovács Otília felvétele)

Csallóközi Eszter főkonzul az adományok átadóján elmondta, hogy az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás jelmondata és a szervezők hívó szava is az, hogy a nemzeti összetartozás évében legyen a sport szeretete és a mozgás öröme az, ami minket magyarokat, itt, a Kárpát-medencében összetart. Sajnos, az eredeti terv nem valósulhatott meg a koronavírus-járvány miatt, amely szerint Szarvasról egészen Muzslyáig futottak volna, viszont a stafétát a főkonzul vehette át jelképesen, aki tegnap munkatársaival együtt eljuttatta az adományokat. A főkonzul hangsúlyozta, hogy a futásnak még nincs vége, jövőre, amikor a helyzet megengedi, akkor a folytatása következik, és a határtól egészen Muzslyáig futnak a futók, a csapathoz csatlakozni kívánnak a Szabadkai Főkonzulátus munkatársai is.

Brindza Lajos, a Capriolo kerékpárgyár tulajdonosa örömmel duplázta meg az adományt, hiszen jó célra gyűjtöttek eleve a futók, a Szabadkai Főkonzulátus felajánlását, a 10 kerékpárt még tízzel megtoldották. Elmondása szerint a gyár is jótékonykodik, amikor csak teheti, most ez egy különleges eseményről szólt, nem kimondottan a kerékpárról, hanem a fiúkról, akik a kollégium lakói.

A fiúk nagyon megörültek az ajándékoknak, hiszen húsz kerékpár áll rendelkezésükre, amelyekkel, a jó időt kihasználva, akár az iskolába is elbiciklizhetnek, de az őszi időszakban még biciklitúrákat, kirándulásokat is szervezhetnek, rövidebb-hosszabb távra.

A fiúk mindannyian egy-egy vitamincsomagot is átvehettek, hiszen a Goodwill pharma Kft. biztosította nekik a termékeikből válogatva. Emellett egy nagy mélyhűtőt is átadtak a kollégiumnak, hiszen amikor az Egy vérből vagyunk Alapítvány illetékesei megkérdezték mire lenne szükségük, akkor a sporteszközökön kívül egyik tétel éppen a hűtőszekrény volt. A fiúk nagy előszeretettel vették birtokukba a teqball asztalt is, ezt a magyar találmányt, amelyet a Nemzetközi Teqball Szövetség ajánlott fel a kollégium javára.

Kalapis Sztoján atya, a kollégium igazgatója megköszönte a jótékonysági akció szervezőinek, az adományozóknak is a segítséget, mert nagyon jó érzéssel tölti el a fiúk öröme, akik valóban a kerékpárokra pattantak, fordultak egyet a templom körül, a teqball asztal körül is többen játszottak. A folytatás kapcsán hozzáfűzte, amikor a futás megejthető lesz, a határtól a kollégisták is vállalnak egy-egy szakaszt, de a helybeliek, a muzslyaiak is csatlakozni fognak, ezzel is népszerűsítve a jótékonysági futást, hisz egy vérből vagyunk.