2024. április 23., kedd

Új vízvezeték-hálózat épül Turián

A Szenttamáshoz tartozó Turiára látogatott szerdán munkatársaival Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere. Munkatársaival megtekintették a folyamatosan épülő ivóvízhálózatot, vagyis a néhány évvel ezelőtti munkálatok folytatását.

−Turia és Szenttamás számára egy igen jelentős projektumról van szó. A munkálatok jelenleg a forrás és a vízgyár közötti szakaszon folynak, azaz a vízellátás két fő elemének csövekkel történő összekötéséről van szó. A beruházáshoz a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság 10 millió, a szenttamási önkormányzat pedig 5,5 millió dinárral járult hozzá. Fontos kiemelni, hogy a vízgyár kiépítéséhez már elkészült a teljes műszaki dokumentáció, mielőtt hozzákezdenénk azonban az újabb beruházáshoz, be kell fejezni a teljes vízvezeték-hálózatot. Elégedettek vagyunk, a munkálatok jó ütemben haladnak, és minden jel arra utal, hogy a megadott határidőn belül be is fejeződnek. Nádalján is hasonlóképpen történt az ivóvízhálózat kiépítése, és reméljük itt sem merülnek fel gondok. Ami Szenttamást illeti, jelenleg az ötletterv kidolgozása van folyamatban, azt követően a vízgyár műszaki dokumentációjának elkészítése, majd az ivóvízhálózat teljes felújítása várható – mondta Szenttamás polgármestere.

Miloš Jovanović, a községi tanács tagja, aki egyúttal a turiai Helyi Közösség tanácsának elnöke is, elmondta, a legfontosabb az, hogy jó minőségű ivóvizet biztosítsanak minden polgár számára, ehhez azonban elengedhetetlen a folyamatos újítás.

− Turián nem akadozott az ivóvízellátás, és a víz minősége is megfelelő. Nagyon fontos azonban az ehhez kapcsolódó infrastruktúra folyamatos felújítása. Számunkra a vízvezeték-hálózat befejezése igen jelentős beruházás, és nagy lépésnek számít a majdani vízgyár kiépítését illetően – mondta Jovanović.