2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Törölték az U23-as vb-t

BIRKÓZÁS

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) törölte a novemberre tervezett U23-as világbajnokságot, a decemberre kiírt felnőtt-vb-t ugyanakkor egyelőre még nem vette ki a versenynaptárból. Az UWW vezetősége már a múlt héten visszamondta a szervezet valamennyi szeptemberi és októberi nemzetközi viadalát, a tamperei U23-as világeseményről pedig a hét elején döntött, miután úgy ítélte meg, a járvány miatt nem lehetne biztonságosan megrendezni. A felnőtt-világbajnokságot december 12. és 20. között Belgrádban tartanák, és jelenleg a szövetség bízik benne, hogy sor kerülhet rá. „Most a végrehajtó bizottság úgy határozott, a felnőtt-vb marad a naptárban. Persze csak akkor rendezzük meg, ha az országos és a nemzetközi járványügyi helyzet azt lehetővé teszi” – nyilatkozta Mihajil Mamiasvili UWW-alelnök.

KÉZILABDA

Győzelemmel rajtolt a Veszprém

A Veszprém 28:24-re győzött a francia Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában. A szerda esti mérkőzésen remek veszprémi kezdést követően (sokáig két góllal is vezettek a vendégek) a házigazdák Kiril Lazarov vezérletével előbb felzárkóztak, majd az első félidő végére a vezetést is átvették. A szünetet követően sokkal gyorsabbá és kreatívabbá vált a vendégek játéka, egy 5:1-es sorozattal előbb átvették a vezetést, majd a hajrában egy 4:0-s periódussal el is döntötték a találkozót.

A Veszprém jövő csütörtökön folytatja BL-szereplését, akkor a horvát Zagreb csapatát fogadja.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Flensburg–Kielce 31:30, Meskov–Vardar 24:22. B csoport: Nantes–Veszprém 24:28, Celje–Aalborg 29:31.

NBA

November 18-án rendezik a draftot
November 18-án rendezik az NBA idei draftját. Az eseményt a járvány, valamint a liga ezzel kapcsolatos csúszása miatt már többször más időpontra helyezték át, most azonban biztosnak tűnik a dátum. A játékosbörzét az ESPN élőben közvetíti majd, az azonban egyelőre még nem dőlt el, hogy a csapatok élőben vagy online választják ki a legnagyobb tehetségeket. Az idei börzén a Minnesota Timberwolves választhat elsőként.

MSÚSZ

Szalai Attila nívódíjas

Kaplár F. József, a Sport TV örökös műsorvezetője és kommentátora, valamint posztumusz Simon József, a Nemzeti Sport tavaly elhunyt kézilabda-szakírója kapta meg a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) életműdíját. Feleki-díjat kapott Ambrus Gábor, az MTI sportszerkesztőségének vezetője, az MSÚSZ korábbi főtitkára; Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu alapítója és egyben főszerkesztője, valamint Csinta Samu erdélyi újságíró, a Krónika napilap volt főszerkesztője. Gyulai István-díjat vehetett át Bera Emese, a Magyar Rádió; Bóbics László, a Zalai Hírlap munkatársa, Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora; Kádár Zoltán marosvásárhelyi rádiós sportújságíró és Somlóvári Dávid, a Nemzeti Sport Online felelős szerkesztője. Szintén ezt az elismerést kapta meg Fehér Sándor operatőr. Az MSÚSZ és a Sport TV által közösen alapított Lázár Bence-díjat első alkalommal Borsos Attila, a Sport TV kézilabda-szakkommentátora vehette át. Az ugyancsak először kiosztott Farkas József-díjat Szabó Miklós, a Nemzeti Sport fotóriportere, valamint Varga Zsolt, a Képes Sport és a Sportfogadás korábbi fotóriportere vehette át. Az év fiatal sportújságírója díjat Palotai Barnabás, az Origo munkatársa érdemelte ki. Nívódíjban részesült többek között Szalai Attila szabadkai karikaturista a Nemzeti Sportban Grosics Gyuláról és Franz Beckenbauerről megjelent rajzaiért.