2024. április 24., szerda
FOTÓJEGYZET

Elspájzolt fenékmelegítő

Az akkori, kapzsi és hozzá nem értő városvezetés engedélyezte egy ugyancsak akkori élsportolónak, hogy többemeletes üzletközpontot építtessen a város központjában. A dolog nem jött be a vállalkozónak, ma foghíjas labirintus, a városközpont látványzára, közlekedési káosz előidézője.

(Fekete J. József felvétele)

(Fekete J. József felvétele)

Egy lábbelibolt, egy kínai market és egy élelmiszeripari üzletlánc kivételével mindenki elmenekült a nem nagy jövőre számító betontömbből. A bejárathoz kapaszkodókkal ellátott lépcsőkön lehet feljutni, amit rendre elfoglalnak a koldusok. Ez rettenetesen bosszant, mert a kapaszkodók használata nélkül képtelenek följutni a földszintre, vagy onnét vissza.

Tegnap viszont olyat láttam, mint még soha!

A bevásárlóközponthoz vezető lépcsőfeljáró kartámasza mellett szabályos alakra tördelt hullámpapírköteget helyezett el valaki. Hogy a következő koldusnak legyen mire leülnie. Tehette az épületet takarító személyzet, de a kéregetők előző váltása is. Lényegtelen: valaki nem csupán magára, hanem az utána következőre is gondolt, legyen mire leülnie. Most rövid távon, de ez rendkívül biztató!