2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Rájátszásban a Fradi!

A zágrábi akadályt is sikerrel vette a Fradi (Fotó: MTI)

A zágrábi akadályt is sikerrel vette a Fradi (Fotó: MTI)

A magyar bajnok Ferencváros nagy küzdelemben 2:1-re legyőzte a zágrábi Dinamót a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában, ezzel bejutott a kvalifikáció utolsó körébe. A meccs kiválóan indult a Zöld Sasok számára, hiszen Lovrencsics már a 2. percben a jobb alsóba lőtte a labdát. A vendégek lassan felébredtek, s átvették az irányítást: a 23. percben a Dinamónak összejött az egyenlítés, igaz, ehhez szerencse is kellett. Egy szöglet után Uzuni próbált menteni, de a labda a mellkasáról Dibusz kapujába pattant. A szünetre 1:1-es döntetlennel vonultak el a csapatok. A fordulás után főleg a középpályán folytatódott a csata, a Ferencváros pedig kihasználta a horvátok pillanatnyi megingását. A 65. minutumban Somália labdaszerzése után Uzuni sprintelt egy az egyben kapura, 18 méterről a bal alsóba tekerte a játékszert. A stadionon kívüli hangulatot jól jellemezte, hogy az újabb vezető gól után a közvetítésben úgy hallatszott, a nézők ott ülnek a Groupama Arénában. A hátralévő szűk fél óra a zágrábiakról szólt, de a magyar gárda a végsőkig állta a sarat. Szerhij Rebrov legénysége a Djurgården és a Celtic után a Dinamót is kiejtette. A BL-selejtező rájátszásában a norvég Molde lesz a zöld-fehérek ellenfele. A 4. fordulóban már oda-vissza vágós rendszerben rendezik meg a párharcokat. Az első mérkőzésre Norvégiában kerül sor szeptember 23-án, a másodikat szeptember 29-én Budapesten bonyolítják le.

A Crvena zvezdának a rendes játékidőben csak 1:1-es remire futotta a ciprusi Omonia ellen, az eredményen pedig a kétszer 15 perces hosszabbítás sem változtatott. A tizenegyespárbajban a ciprusiak nem remegtek meg, míg a másik oldalon Falcinelli és Degenek hibázott, így az Omonia 4:2-re megnyerte a büntetőpárbajt. A Zvezda a BL-főtáblán nem lesz ott, de a belgrádi együttes az El-selejtezőben folytathatja európai szereplését.

BL-selejtező, 3. kör: Omonia–Crvena zvezda 1:1 (11-esekkel 4:2), Ferencváros–Dinamo (Z) 2:1, Maccabi Tel-Aviv–Dinamo (B) 1:0, Qarabağ–Molde 0:0 (11-esekkel 5:6), Midtjylland–Young Boys 3:0. El-selejtező, 2. kör: Niedercorn–Willem II 0:5, Hammarby–Lech Poznań 0:3, Tórsahvn–TNS 2:2 (11-esekkel 5:4).