2024. április 23., kedd
SPORTHÍREK

Kezdődött a bajnokság

RÖPLABDA

Szabadka: Spartacus–Radnički (K) 2:3 (18:25, 25:22, 25:15, 21:25, 13:15)

Sétaerdei sportcsarnok, vezette: Radovanović (Újvidék), Stojanac (Ruma).

Spartacus: Milović (libero), Marković, Jungić 14, Tomčić, Peić (libero), Seizović, Nadaždin 19, Nestorović 9, Manzano 6, Dulić, Tumbas 9, Pavlović 13, Medurić.

Radnički: Milutinović 3, Goić 6, Lopar 6, Petrović 2, Ivanković, Matić, Ivković 1, Dukić 8, Pantović (libero), Hamzagić 21, Ristić 11, Nejić 15.

Megkezdődtek a szerbiai Szuperligák küzdelmei. A Spartacus a férfi játékoskeretet illetően jelentős változásokon esett át, a sportcsarnokban pedig csak néhány hete készülhettek a játékosok, de így is komoly ellenállást tanúsított a rutinos kragujevaciakkal szemben, és egy kis szerencsével megnyerhette volna a mérkőzést. Az ötödik játszmában a hazaiak hárompontos előnyt engedtek ki a kezükből, ami végzetesnek bizonyult a győztes kilétének szempontjából.

Az 1. forduló többi eredménye: Ribnica–Novi Pazar 3:1, Vojvodina–Borac 3:0, Niš–Mladi radnik 3:1, Crvena zvezda–Partizan 3:2. Nők: Partizan–C. zvezda 1:3, Klek–Železničar 0:3, Ub–Spartacus 3:0, Srem–Beograd 3:0. Jedinstvo–TENT 0:3.

KÉZILABDA

Elhalasztották a szegedi találkozót

Elhalasztották a Szeged–PSG mérkőzést, amelyet ma játszottak volna a férfi BL csoportkörének 1. fordulójában. A halasztás már hétfőn felmerült „a klub szűkebb környezetébe tartozó személy” pozitív koronavírustesztje miatt, majd kedden EHF hivatalosan is elrendelte azt. Martin Hausleitner, az EHF főtitkára szerint pont az ilyen esetek miatt hagytak néhány szabad időpontot a versenynaptárban, és biztosak abban, a klubok tudnak megoldást találni a helyzetre. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF. Az első tesztek alapján a szegedieknek öt fertőzött játékosuk van, a második tesztelésre ma kerül sor. A szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni magyar bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

NHL

Életben maradt az Islanders

Nem használta ki első meccslabdáját az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti döntőjében a Tampa Bay. A New York Islanders a párharc ötödik meccsén az első negyed derekán szerzett vezetést, amit a Lightning hamar, a második harmad elején ki is egyenlített. A Tampa dominált az utolsó periódusban, de több gól nem született a rendes játékidőben. Sokáig tartó gólcsend után, a második ráadás 13. minutumában aztán az Islanders Eberle révén meg tudta törni a jeget, és kiharcolta az újabb mérkőzés lehetőségét.

NHL, főcsoportdöntő, kelet: Tampa Bay–NY Islanders 1:1, h. u. 1:2 (3:2).

OLIMPIA

„Feszesebb” játékokat!

Bent Flyvbjerg, az oxfordi Said Business School óriásberuházásokkal foglalkozó professzora felszólította Thomas Bachot, a NOB elnökét, hogy tegyék feszesebbé a jövő nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékok költségvetését. Az oxfordi intézmény azt javasolja, kötelezni kellene a NOB-ot, hogy fedezze a tíz százalékát annak az összegnek, amennyivel a szervezők túllépik a tervezett költségvetést. A szakember felidézte a Los Angeles-i polgármester, Eric Garcetti szavait, aki szerint a legtöbb város soha többé nem érdeklődik az olimpiarendezés iránt, hacsak nincs olyan vezetősége, amely hajlandó eladósodni, vagy kifizetni a hozzájárulást. A tokiói olimpia szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója, Muto Tosiro egyébként visszautasította, hogy a rendezvény már a halasztás miatt felvetődő többletköltségek előtt a legdrágább lett volna a sporttörténelemben. Az olimpia költségvetése egyébként 12,6 milliárd dollár volt, az Oxfordi Egyetem tanulmánya szerint azonban ez az összeg valójában 15,84 milliárd dollár.