2024. április 25., csütörtök

Elhunyt egy 63 éves férfi

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében 37 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház tegnapi jelentése szerint az elmúlt 24 órában az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében összesen 41 vizsgálatot végeztek el, ami közül 25 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. További kórházi kezelés céljából öt beteget az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt három, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza – ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthonukban folytatódik.

Koronavírus-fertőzés következtében elhunyt egy 1957-ben született, szabadkai lakhellyel rendelkező férfi.

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg 37 beteget ápolnak.

Két személyről az intenzív osztályon gondoskodnak. Egyikük gépi lélegeztetésre szorul.

A kórház alkalmazottai között nem regisztráltak újabb fertőzést.

A Szabadkai Közkórház jelentésében arról is szót ejtenek, hogy a koronavírus-fertőzés miatt a kórházban ápolt betegek hozzátartozói a hét minden napján 13 és 14 óra között a 024/555-222-es telefonszámon érdeklődhetnek rokonuk hogylétéről. Az egyes számú Covid-központ a 484-es, a fertőző osztály a 261-es, míg az intenzív osztály koronavírusos betegekkel foglalkozó részlege a 343-as lokálon érhető el.