2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Nincs hibalehetőség

Ma 19 órakor a zágrábi Dinamót fogadja a magyar bajnok Ferencváros együttese a BL-selejtező 3. fordulójában. A múlt héten furcsa hírek érkeztek Horvátországból, mert a Dinamo (Z) háza táján nagy volt a bizonytalanság: vasárnap még arról szólt a fáma, hogy pozitív koronavírusteszteket produkáltak a játékosok, hétfőn – a második teszt után – már mindenkinél negatív lett az eredmény. A játékosok és a stábtagok tegnap érkeztek meg a magyar fővárosba, így nemcsak a hivatalos sajtótájékoztatón vesznek részt, de utolsó edzésüket is Budapesten tartják. A horvátok az 1. körben szabadok voltak, majd óriási csatában, tizenegyespárbajban legyőzték a Kolozsvár gárdáját. A Fradi a svéd Djurgården ellen kiválóan futballozott (2:0), a 2. körben pedig kihasználta két lehetőségét, és felülmúlta a skót rekordbajnok Celticet (2:1). A papírforma ezúttal sem a Zöld Sasok továbbjutását prognosztizálja, de az egymeccses párharcon egyetlen hiba is dönthet. Gyurcsó Ádám, a spliti Hajduk magyar légiósa jól ismeri a Dinamót, a találkozót megelőzően így nyilatkozott az esélyekről: „A Ferencvárosnak arra kell figyelnie, hogy a Dinamo minden egyes hibát könyörtelenül kihasznál. Valószínűleg a szerdai meccs eredménye is azon múlik majd, hogy melyik együttes hibázik kevesebbet.”

17 órától a ciprusi Omonia fogadja a belgrádi Crvena zvezdát. A hazai gárda nem rajtolt jól nemzeti bajnokságában, három meccsből csak egyet nyert meg, mindeközben a Zvezda százszázalékos a Szuperligában, meccsenkénti hármas gólátlaggal. Dejan Stanković legénysége az európai kupaporondon eddig nem volt meggyőző, ráadásul a piros-fehérek sérülés miatt nem számíthatnak Boakyera sem.

A két említett párharcon kívül műsorra kerül még a Maccabi (TA)–Dinamo (B), a Qarabağ–Molde és a Midtjylland–Young Boys csata.