2024. április 23., kedd

Utcai Zenészek Fesztiválja tíz épületközben

A 20. alkalommal megtartandó rendezvényre az idén több mint negyven előadóművész jelentkezett

A szervezők 10 városi udvart, azaz lakóépületek közötti területet választottak ki a koncertek helyszínéül, a választás azokra az udvarokra esett, ahol sok az erkély és az ablak. A fellépők programját egyelőre nem tudni pontosan, ezt a koncertek előtti napokon jelentik be.

Az idei Utcai Zenészek Fesztiválját szeptember 30-án tartják meg, egyidejűleg 10 városi udvarban, 20 külön fellépővel, akik a sorozat 20 éves jubileumát szimbolizálják. A szervezők felhívást intéztek a polgárokhoz, hogy a programot az erkélyekről és az ablakokból kövessék.

Az érdeklődők a következő helyszíneken hallgathatják meg a koncerteket: Limán II (Dragiša Brašovan utca), Grbavica (Aleksa Šantić utca), Óváros (Munkás utca), Podbara (Kozačinski), Pétervárad Óváros (Mihaldžič prota utca), Limán III (Shakespeare utca), Újtelep (Bata Brkić utca), Heréskert (Janko Čmelik utca), Felszabadulás sugárút (Gagarin utca), Almási negyed (Sava Vuković utca) – olvasható a Vajdasági Rádió és Televízió honlapján.

Abban az esetben, ha a polgárok lakhelye a felsorolt helyszínek között szerepel, ajánlott meghallgatni a fellépőket, akik 19 óra és 22 óra között lépnek fel. Az eddig ismert programot a https://www.ulicnisviraci.com/program-2020/ címen találjuk meg.

Az Utcai Zenészek Fesztiválja manifesztációt az Inbox Művészeti Asszociáció szervezi az újvidéki önkormányzat támogatásával.