2024. március 29., péntek

Mosolysziget lesz Óbecsén

Pál Gajódi Olivér megsegítésére szerveznek jótékonysági rendezvényt vasárnap a Than Emlékházban

A bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér gyógykezelésének a megsegítésére szervez vasárnap Óbecsén jótékonysági akciót a Than Fivérek Értelmiségi Kör.

A piacokon is eredményes volt a gyűjtés (Fehér Rózsa felvétele)

A piacokon is eredményes volt a gyűjtés (Fehér Rózsa felvétele)

A délután 3 és 7 óra között, a Than Emlékház udvarában megrendezésre kerülő Mosolysziget elnevezésű rendezvényen sokszínű gyermekprogramot kínálnak a szervezők, lesz többek között lovaglási lehetőség, arcfestés, műhelymunka, interaktív játéksarok, 16 és 16:30 óra között bábszínház, 17 órától 18 óráig pedig a Csíkos-Pöttyös zenekar ad interaktív zenés műsort. A gasztrosétányon palacsintát, különböző édes és sós süteményeket és limonádét kóstolhatnak majd a résztvevők, miközben a játékbörzén használt, de újszerű játékok cserélhetnek gazdát.

Mivel a játékbörze résztvevőinek a száma korlátozott, az eladóknak a részvételi szándékot előre kell jelezniük a 060 333 6271-es telefonszámon szeptember 17-én (csütörtökön) 19 óráig. Az ételek, üdítők, játékok árusításából és a helyszín több pontján elhelyezett gyűjtődobozokban befolyt összeget Olivér megsegítésére ajánlják fel a szervezők. A rendezvény ideje alatt kötelező a maszk használata!

A Than Fivérek Értelmiségi Kör tagjai, helyi vállalkozók és bácsföldvári palacsintasütők már több jótékonysági rendezvényen gyűjtöttek az elmúlt hetekben: az általuk készített palacsintát, limonádét, pogácsát és egyéb finomságokat a belvárosi és az újfalusi piacon, valamint a város központjában vehették meg több alkalommal is azok, akik segíteni szeretnének a kisfiún. Ezeken az eseményeken, valamint a Than Emlékház belépőjegyeinek és a mesekönyveknek a licitálás során eddig csaknem 150 000 dinárt gyűjtöttek össze a szervezők.